Selectie de articole pentru Programul Lumen Academic

Categorie: Educatie

Iasi 05 Ianuarie 2010
Iasi ianuarie 2010: In perioada 5 ianuarie – 1 februarie Editura Lumen organizeaza o sesiune de selectie de carte stiintifica in domeniile politologie, management, marketing, istoria stiintei, istorie si arheologie, economie, protectie sociala, critica si estetica literara, folcloristica, cultura romaneasca veche, etnologie si etnografie care urmeaza a fi propusa spre finantare Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

Editura Lumen organizeaza in perioada 5 ianuarie 2010 -1 februarie prima sesiune de selectie de materiale pentru Programul Lumen Academic. Domeniile de publicare pentru acest program vizeaza arii tematice precum: politologie, management, marketing, istoria stiintei, istorie si arheologie, economie, protectie sociala, critica si estetica literara, folcloristica, cultura romaneasca veche, etnologie si etnografie, criteriu de impus de metodologia in vigoare pentru finatare de carte stiintifica de ANCS.

Materialele vor putea fi publicate in volume individuale sau in volume colective, doar in cazul in care acesta va fi coordonat de un cadru didactic universitar sau cercetator stiintific cu experienta. Publicarea se realizeaza in baza unui proces de Blind Peer Review, proces realizat de catre referenti nationali si internationali ai Editurii Lumen.

Pentru propunerea spre publicare autorii vor trimite catre Editura Lumen un scurt rezumat al materialului (de maxim 2 pagini) in limba romana si engleza insotit de un Curriculum Vitae al autorului si o Scrisoare de Intentie. Dupa evaluarea in prima etapa a rezumatului, autorii care trec de aceasta etapa vor trebui sa prezinte integral volumul propus spre finantare pentru a putea fi realizata fisa antecalcul (solicitata de catre ANCS in momentul aplicarii pentru finantare). Rezumatele volumelor acceptate spre publicare vor fi afisate pe site-ul www.edituralumen.ro dupa ce au fost analizate de comisiile de referenti internationali.

Volumul integral va fi supus unui nou proces de Peer Review realizat de referenti nationali, cu titlu de doctor sau cercetaror stiintific in domeniu de referinta, inainte de acceptare de catre Editura Lumen, cu scopul de a certifica calitatea academica a intregului volum sau articol, nu doar a rezumatului propus inintial de catre autor. Varianta finala trimisa catre publicare va contine un aparat bibliografic de specialitate, care sa cuprinda in proportie de minim 30% bibliografie in limba engleza sau romana cotata ISI. Utilizarea in bibliografie a unor lucrari de specialitate publicate la Editura Lumen constituie criteriu al indicelui de impact in conformitate cu ISI Thomson si ca atare dovedeste atasamentul autorului fata de editura la care aplica spre publicare.

Mai multe informatii vor aparea aparea in Ghidul de Publicare 2010 la Editura Lumen, care va fi disponibil pe site-ul www.edituralumen.ro si pe site-urile partenere in cel mai scurt timp. De asemenea va stam la dispozitie la adresa de mail edituralumen@gmail.com.

Dr. Antonio Sandu – Director Editura Lumen
Simona Ponea – Manager PR
Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Simona Ponea
Antonio Sandu
edituralumen@gmail.com
www.edituralumen.ro
edituralumen@gmail.com
www.edituralumen.ro