Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori Editia a XII-a

Categorie: Educatie

Iasi 14 Septembrie 2009
Iasi septembrie 2009 – Centrul de Cercetari Socio-Umane Lumen deruleaza prin Editura Lumen in perioada 20 septembrie – 1 noiembrie Editia a XII-a a Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori. In cadrul acestui program sunt asteptati sa participe tineri cercetatori din tara si din strainatate preocupati de cercetarea stiintifica in domeniile socio-umane.

Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori se desfasoara din anul 2004, scopul acestuia fiind de a promova excelenta stiintifica in randul tinerilor cercetatori. Prin intermediul acestui program, Editura Lumen are in vedere aducerea la cunostinta publicului de specialitate a lucrarilor stiintifice valoroase realizate de tineri cercetatori romani si straini. Editura Lumen isi propune informarea unui public cat mai extins interesat de lucrarile cu caracter stiintific publicate de tinerii cercetatori.

Incepand cu data de 20 septembrie pana la data 1 noiembrie Editura Lumen desfasoara a XII-a editie a selectiei de lucrari cu caracter stiintific in cadrul Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori. Si la aceasta editie sunt asteptati tineri cercetatori, masteranzi, doctoranzi, din tara si din strainatate dedicati cercetarii stiintifice in domeniile socio-umane. Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori are specificul unei selectii nationale si internationale de materiale valoroase de cercetare si nu a unui concurs propriu-zis, fapt care face ca materialele sa intre in evaluarea referentilor imediate ce sunt propuse de catre autori si nu la sfarsitul perioadei de selectie.

Incepand cu aceasta editie, in vederea cresterii prestigiului stiintific si vizibilitatii academice a Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori, acesta se va desfasura pe trei sectiuni: Lumen Trepte catre Excelenta, Lumen Microcercetari si Lumen Academic.

Reamintim ca pentru toate cele trei sectiuni din cadrul Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori domeniile de cercetare vizate sunt asistenta sociala, sociologia, politologia, psihologia, filosofia, stiintele juridice, stiintele economice, lingvistica, literatura, istoria, marketing-ul si comunicarea, studiile europene, jurnalismul, teologia etc.

Acest program se realizeaza in baza principiului cofinatarii, Asociatia Lumen acoperind intre 50% si 75% din costurile aferente cheltuielilor de editare, aceastea putand creste pana la 100% pentru lucrarile care atesta o valoare stiintifica de exceptie la nivel mondial si totodata prezinta premizele unui succes editorial. Selectia lucrarilor trimise in cadrul acestui program se va realiza dupa metoda Peer Review, proces desfasurat de catre comisia de referenti ai Editurii Lumen, cercetatori cu titlu stiintific de doctor sau doctorand in domeniile socio-umane, fapt care va permite selectarea celor mai bune cercetari stiintifice propuse in cadrul acestei editii.

In vederea sustinerii tinerilor cercetatori Editura Lumen desfasoara numeroase activitati de promovare a titlurilor publicate in cadrul acestui program printre care amintim participarea la targuri de carte, recenzarea volumelor publicate, promovare Web 2.0., promovarea prin cataloage editoriale semestriale si trimiterea acestora catre institutii de stat si private.

Pana in prezent in cadrul acestui program au fost publicate la Editura Lumen peste 180 de titluri de carte a unor tineri cercetatori valorosi din Romania, Republica Moldova, Belgia, Anglia, Statele Unite ale Americii, Franta, Olanda.

Vor fi apreciate caracterul de noutate al temei, concizia, precizia si calitatea redactarii, aparatul critic, bibliografia, interesul fata de tema. Volumul sau cercetarea trebuie sa utilizeze in mod obligatoriu bibliografie internationala de referinta, in principal in limba engleza cu o cota de cel putin 30% din bibliografia totala, din care este indicat ca macar 2 titluri sa provina din publicatii indexate ISI. In acest sens va reamintim ca Editura Lumen gazduieste editorial Revista de Cercetare si Interventie Sociala, publicatie indexata ISI Thomson. Citarea altor carti publicate anterior la editura noastra, desi nu este obligatorie, denota interesul autorului pentru Editura noastra si justifica alegerea acesteia pentru publicarea propriei cercetari.

Materialele pentru selectie vor fi insotite de un Curriculum Vitae al autorului, o scrisoare de motivatie cu privire la publicarea in cadrul Editurii Lumen, in care sa se prezinte argumentele considerate de autor semnificative pentru acceptarea la publicare si motivul alegerii Editurii Lumen, un rezumat al materialului in limba romana si engleza ce vor fi publicate pe pagina de internet a Editurii Lumen, in cataloagele proprii, propuse spre indexare internationala etc. Acestea se vor trimite pe adresa: edituralumen@gmail.com cu mentiunea pentru Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori si sectiunea pentru care propune materialul stiintific.

Editura Lumen este recunoscuta ca editura stiintifica de catre CNCSIS la numarul 003. Pentru mai multe informatii despre acest program va rugam sa accesati site-ul www.edituralumen.ro.

Dr. Antonio Sandu – Director al Editurii Lumen
Oana Bradu - Coordonator Program
Simona Ponea – Asistent PR
www.edituralumen.ro
Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Simona POnea
0767673693
edituralumen@gmail.com
www.edituralumen.ro