Program Expert Evaluator de Proprietati Imobiliare - cod COR 241702, in octombrie la IBR

Categorie: Educatie

Bucuresti 16 August 2011
Institutul Bancar Roman lanseaza in luna octombrie 2011, programul Expert Evaluator de Proprietati Imobiliare, cod COR 241702, certificat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) si avand recunoasterea Ministerului Muncii (MMFPS) si a Ministerului Educatiei (MECTS). Programul este oferit in parteneriat cu Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), lectorii fiind experti autorizati ai ANEVAR.


Programul confera absolventilor competentele profesionale mentionate in cadrul standardului ocupational pentru ocupatia "expert evaluator de proprietati imobiliare", elaborat in conformitate cu metodologia CNFPA.

Tematica programului este urmatoarea:

Modulul I
Cadrul general pentru evaluarea proprietatilor;
Valoarea banilor in timp; Metode generale de evaluare ;
Notiuni esentiale de contabilitate;
Aspecte juridice ale proprietatilor;
Raportul de evaluare;
Raportul de verificare;
Influenta factorilor de mediu.

Modulul II
Constructii civile si industriale;
Descrierea si inspectia constructiilor;
Inspectarea proprietatii imobiliare.

Modulul III
Procesul de evaluare;
Piata imobiliara;
Culegerea datelor primare;
Abordarea prin comparatie;
Abordarea prin venit;
Abordarea prin cost;
Analiza celei mai bune utilizari;
Evaluarea terenurilor.

Modulul IV
Abordarea prin cost; Evaluarea constructiilor - costul de inlocuire;
Abordarea prin cost; Deprecierea;
Evaluarea proprietatilor comerciale, industriale si rezidentiale;
Evaluarea in scop de garantii, pentru credite si asigurare
Reconcilierea rezultatelor; Raportul de evaluare-verificare;
Proiect de absolvire; Studii de caz.

Programul consta in patru module de studiu, cu 120 de ore de pregatire la clasa (30 ore pe modul). Fiecare modul presupune o saptamana de studiu la clasa, de luni pana vineri (orele 14:00 - 20:00), la sediul IBR. Cursantii beneficiaza de suportul de curs si de culegerea (in format electronic) de Standarde Internationale de Evaluare.
Intre saptamanile de studiu la clasa exista doua saptamani pauza, pentru studiu individual. Dupa finalizarea modulului patru, cursantii au la dispozitie aproximativ o luna pentru elaborarea proiectului de absolvire (intocmirea unui raport de evaluare pentru un imobil). Examenul final va fi compus din examen scris si sustinerea orala a proiectului. Urmare a promovarii examinarilor, absolventii vor primi un certificat de absolvire si suplimentul descriptiv aferent, in conformitate cu standardele CNFPA.
Absolventii cursului care indeplinesc conditiile prevazute de Statutul ANEVAR si doresc sa devina membrii aspiranti ANEVAR pot efectua un stagiu de practica de 6 luni - 2 ani, dupa care pot sustine examenul final de absolvire pentru a deveni membri titulari ANEVAR.

Conditie de acces: studii universitare finalizate cu diploma eliberata de o institutie de invatamant superior din Romania sau dintr-un alt stat membru U.E., recunoscuta de autoritatile romane competente conform legii, care atesta incheierea de catre titular a ciclului de studii universitare de licenta, in domeniile: tehnic, juridic, economic sau arhitectura.

Tariful cursului este 2.000 lei, platibil in doua rate egale. Pentru emiterea de catre IBR a certificatului de absolvire si suplimentul descriptiv aferent, absolventii vor achita, suplimentar, 25 lei. Platile se efectueaza in contul IBR deschis la Banca Romaneasca SMB: RO 07 BRMA 0700 0708 9470 0000 sau la casieria IBR, et. II, (luni - joi, orele: 8.30 - 17.00 si vineri, orele: 8.30 - 14.30).
Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Pentru inscriere si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la telefon 021.327.48.93; 021.327.50.87; 0748.886.803; fax: 021.327.50.86, e-mail:, anca.chirita@ibr-rbi.ro, id@ibr-rbi.ro; persoana de contact: Anca Chirita.
laura.gheorghe@ibr-rbi.ro
www.ibr-rbi.ro