Noi grupe de liceeni au fost premiati in cadrul proiectului “5 Licee 5 Muzee” Editia a III - a

Categorie: Educatie

Bucuresti 27 Mai 2010
Miercuri, 26 mai 2010, elevii participanti la proiectul “5 Licee 5 Muzee” de anul acesta au fost premiati de ECDL ROMANIA alaturi de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul conferintei de final a programului ce a avut loc din nou la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au lansat in 2008 proiectul “5 Licee 5 Muzee”, un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care s-a dorit incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Astfel, s-a initiat o serie de vizite la cateva muzee din Bucuresti si de atunci, in fiecare an, 250 de tineri din liceele bucurestene viziteaza gratuit 5 muzee din capitala. Ajuns la cea de a treia editie, si de data aceasta proiectul „5 Licee 5 Muzee” i-a provocat pe adolescentii participanti la un concurs online de cultura generala.

Toti organizatorii, reprezentantii muzeelor implicate in program alaturi de elevii si profesorii coordonatori s-au regasit in aceasta saptamana intr-o atmosfera speciala la Muzeului National al Satului din capitala. Finalul proiectului a anuntat liceenii castigatori ai concursului de cultura generala pe tematica vizitelor respective ce s-a desfasurat pe www.ecdl.org.ro , liceele remarcandu-se si prin jurnalele vizitelor care au facut obiectul unei competitii paralele.

Atmosfera de la Muzeul Satului a fost intretinuta de copiii de Grupul de Dansuri Populare “Garofitele” si grupul diversitate “Prieteni, Colegi, impreuna mereu” de la Scoala 135 “Stefan cel Mare” din Bucuresti, evenimentul incheindu-se cu Corul Cameral Kalev din Tallin, Estonia.

In cea de a treia editie a proiectului au fost implicati 250 de elevi din alte 5 licee participante la proiect:
Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”
Liceul “Marin Preda”
Liceul Teoretic “Ion Barbu”
Colegiul Tehnic “Costin Nenitescu”
Colegiul National “Gheorghe Lazar”

Cele 5 muzee care raspuns invitatiei de a participa la proiect sunt:
Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Minovici “
Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul National Militar

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro.
Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Irinuca Vaduva
irinuca.vaduva@ecdl.org.ro
http://ecdl.org.ro