MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMANIA , CONDUSA DE MARELE MAESTRU LIVIU MANECAN 33, ORGANIZEAZA CA IN FIECARE AN CEREMONIA SF. IOAN DE VARA CU OCAZIA ANUALA A FESTIVITATILOR SOLSTITIALE DE VARA .

Categorie: Arta si Cultura

BUCURESTI 25 Iunie 2010
BUCURESTI, 04 Iunie 2010 - MARELE MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE UNITE DIN ROMANIA, Dl. LIVIU MANECAN 33, INVITA MASONII ROMANI SA I SE ALATURE LA FESTIVITATILE ORGANIZATE DE MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMANIA CU PRILEJUL SOLSTITIULUI DE VARA 2010

MARELE MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE UNITE DIN ROMANIA, DL. LIVIU MANECAN 33, A INVITAT MASONI DIN ROMANIA SI DIN STRAINATATE SA I SE ALATURE LA FESTIVITATILE ORGANIZATE DE MAREA LOJA NATIONALA UNITA DIN ROMANIA CU PRILEJUL SOLSTITIULUI DE VARA.

SENTIMENTUL DE UNIUNE SI FRATERNITATE CARE EXISTA INTRE MASONII DIN INTREAGA LUME, II ADUNA PENTRU A SARBATORI INPREUNA IN FIECARE AN PE SF. IOAN DE VARA, PATRONUL MASONERIEI UNIVERSALE.

TRADITIA CONTRIBUIE LA FORMAREA GANDIRII PREZENTE PLECAND DE LA ORIGINI, PRIVIND, PRINTRE ALTELE, RAPORTURILE OMULUI CU NATURA, CU VIATA SI CU SPIRITUL... DAR SI RAPORTUL OMULUI CU SEMENII SAI.

CEA MAI IMPORTANTA TRADITIE A MASONERIEI UNIVERSALE ESTE ACEEA A CELEBRARII SOLSTITIULUI DE VARA, LA FEL CUM IN CADRUL RITULUI SCOTIAN ANTIC SI ACCEPTAT ESTE CELEBRAT SOLSTITIUL DE IARNA.

VINERI 25 SI SAMBATA 26 IUNIE MASONI SI NEINITIATI VOR TRAI IMPREUNA EXPLICATIA PROFUNDA A ACESTEI SARBATORI A MASONERIEI UNIVERSALE.




Marele Maestru al Marii Loji Nationale Unite din Romania, Domnul Liviu Manecan 33, a invitat Masoni din romania si strainatate sa i se alature cu ocazia festivitatilor organizate de Marea Loja Nationala Unita din Romania cu prilejul Solstitiului de Vara 2010.

Sentimentul de Uniune si Fraternitate care exista intre Masonii de pretutindeni , ii aduna pentru a sarbatori impreuna in fiecare an in intreaga lume pe Sf. Ioan de Vara Patronul Masoneriei Universale

Cu ocazia Solstitiului de Vara, Vineri 25 iunie 2010, va avea loc, in Bucuresti, Conventul Ordinar Anual al Marii Loji Nationale Unite din România, fondata in 1880, la care sunt invitati delegati ai lojilor din tara si ai Marilor Loji din strainatate.

Printre punctele aflate la ordinea de zi se afla si Raportul Marelui Maestru, dl. Liviu Manecan, privind Tratatele de prietenie si colaborare semnate in decursul anului masonic 2010 cu alte Mari Loji din strainatate în vederea consolidarii imaginii Masoneriei traditionale si regulare din Romania.

Marea Loja Nationala Unita din Romania 1880, este o Putere Masonica suverana, puternica, regulara si reprezentativa in special prin calitatea membrilor si nu prin numarul acestora, unanim recunoscuta pe plan international.

La doua decenii de la evenimentele din 1989 Marea Loja Nationala Unita din Romania s-a regasit pe ea insasi, a reusit sa-si recapete identitatea, locul si prestigiul pe care-l merita în societatea romaneasca contemporana la nivelul cerintelor si exigentelor europene si mondiale.

Vineri 25 si sambata 26 iunie Masoni ai diferitelor Obediente participante vor trai alaturi de prietenii neinitiati explicatia profunda a acestei Sarbatori a Masoneriei Universale.

Dan Trofin 33
Mare Secretar General
MLNUR



Stire din categoria: Arta/Cultura
Date de contact
SECRETARIAT GENERAL MLNUR
STR.MECET 21
BUCURESTI
DAN TROFIN
SECRETAR GENERAL 0722207747
secretariatmlnur@aol.com