Locuri de munca de mii de euro la UE: seminarii de pregatire pentru competitii

Categorie: Educatie

Bucuresti 03 Februarie 2010

Bucuresti, 03 Februarie 2010- Pe 13 si 14 martie 2010 Euroconcurs.ro organizeaza la Bucuresti doua seminarii de pregatire pentru trecerea cu brio a testelor de preselectie pentru locurile de munca din institutiile europene.


Prima competitie deschisa pentru 2010 se va lansa in martie, iar domeniile pentru care romanii pot aplica sunt: Administratie Publica Europeana, Drept, Audit, Economie si IT&C. Pentru domeniul de Administratie Publica Europeana pot aplica candidati cu diferite tipuri de facultati, insa pentru celelalte domenii candidatii trebuie sa aiba facultate de profil.

Alte competitii pentru romani vor mai fi in luna iunie pentru lingvisti (traducatori si interpreti) si pentru asistenti in luna octombrie 2010. Detalii despre competitii, seminarii, programul lor si formularele de inscriere sunt disponibile pe www.euroconcurs.ro.

Pentru cei care doresc sa se inscrie in competitia de Administratori din martie 2010 (unde salariul de baza este de 4.190 euro), Euroconcurs.ro organizeaza cele doua seminarii de pregatire, sustinute de Phil Gaskell (www.philgaskell.eu), trainer specializat pentru competitiile europene.

Phil Gaskell a derulat cu succes seminarii de pregatire pentru rationament verbal si numeric, abilitati de redactare si prezentare la interviul in fata Comitetului de Selectie in ultimii sase ani in Romania si in alte tari din Europa, precum Belgia, Italia, Spania, Olanda. Aceste cursuri au fost organizate de catre sindicatul angajatilor din institutiile Uniunii Europene, Renouveau & Democratie, Phil fiind acreditat sa foloseasca teste reale din competitii pentru seminariile sale. In plus, preda cursuri de engleza de afaceri pentru numeroase organizatii din Bruxelles si are o experienta de predare de 30 de ani atat in Anglia cat si in Belgia, unde locuiesti din 1991.

Prima zi a seminarului de pregatire din 13 martie va fi alocata prezentarii oportunitatilor de lucru in institutiile UE, modificarilor procedurii de selectie in 2010, modalitatilor concrete de pregatire pentru Testele de Pre-selectie (rationament verbal si numeric)- abordare, informatii de baza, modalitati de rezolvare concreta a lor.

A doua zi a seminarului din 14 martie va continua descrierea modificarilor procedurii de selectie in 2010 prin descrierea noilor Teste de Pre-selectie (rationament abstract si gandire situationala). Apoi vor fi tratate elementele caracteristice Centrului de Evaluare (cea de-a doua etapa de selectie): proba scrisa ce va cuprinde un studiu de caz, exercitiu de grup, abilitati de prezentare si interviul in fata Comitetului de Selectie. Se vor face exercitii practice, simulari si participantii vor primi feedback real pentru imbunatatirea performantei.

Persoanele care se inscriu la ambele zile de seminarii primesc din partea Euroconcurs.ro consultanta gratuita pentru completarea CV-ului cu care vor intra in competitie astfel incat sa isi maximizeze sansele de succes, adaptandu-l cerintelor competitionale foarte riguroase.

Euroconcurs.ro este primul site de informare si pregatire dedicat in exclusivitate celor care doresc sa devina functionari europeni. Gandit ca o resursa atat pentru cei care au inceput pregatirea pentru riguroasele probe de selectie cat si pentru cei care abia acum descopera posibilitatea unei cariere europene, Euroconcurs.ro isi propune sa puna bazele comunitatii romanesti a viitorilor functionari publici europeni. Editura Euroconcurs.ro vine in sprijinul candidatilor cu cartea “Vrei sa lucrezi pentru Uniunea Europeana- Interviul. Ghid practic” care se poate achizitiona direct de pe site-ul www.euroconcurs.ro.

Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Contact pentru mass-media
Drd. Mihaela Liliana Stroe- Training manager & coordinator Euroconcurs.ro

euroconcurs_ro@yahoo.com; info@euroconcurs.ro
www.euroconcurs.ro