Internship-ul – punctul de plecare in construirea unei cariere

Categorie: Afaceri

Bucuresti 28 Aprilie 2010
Esti student, nu ai experienta profesionala si nu stii in ce domeniu ti-ar placea cu adevarat sa lucrezi Afla ce ai de castigat daca aplici pentru un internship!

Esti student, nu detii experienta profesionala, dar esti pasionat de un anumit domeniu
Nu stii de unde sa incepi
Un job adevarat te sperie pentru ca nu stii cum te vei descurca, nu stii daca esti pregatit sa iti asumi atatea responsabilitati
Sau poate ca esti hotarat sa gasesti un loc de munca insa contextul economic actual nu iti este favorabil, neexistand oferte de lucru
Cea mai buna alternativa pe care o ai este sa optezi pentru un INTERNSHIP. De ce sa alegi aceasta varianta Motivele sunt nenumarate:
- este primul contact cu mediul corporatist: vei interactiona cu o serie de reguli si vei invata sa te raportezi la ele, vei intra in contact cu oameni care au experienta in domeniu, oameni care te vor invata primii pasi pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a avea un bun inceput in cariera, vei afla ce inseamna cu adevarat o organizatie.
- dobandesti experienta in domeniu: prima interactiune practica in domeniul tau de interes iti va clarifica viziunea pe termen lung (vei sti daca acesta este intr-adevar domeniul in care vrei sa-ti construiesti o cariera). In plus, vei avea mai multe sanse de angajare ulterior – in general, companiile apreciaza astfel de activitati intreprinse de catre cadidatii ce aplica pentru un job.
- colaborarea se poate prelungi: durata internship-urilor variaza intre o luna si sase luni. In aceasta perioada iti poti pune in aplicare cunostintele pe care le-ai acumulat in decursul anilor de studiu si iti poti exersa sau consolida anumite abilitati. Astfel poti dovedi companiei faptul ca esti capabil, ca ai potential si te-ai putea descurca si in cazul unui job. Nu ar fi un lucru neasteptat sa primesti o asemenea oferta pentru ca, de cele mai multe ori, scopul pentru care se organizeaza aceste stagii este tocmai acela de a recruta tineri cu potential pentru companie.
- te dezvolti nu numai profesional ci si personal: pe langa faptul ca iti vei consolida cunostintele si abilitatile profesionale, te vei putea dezvolta si pe plan personal, invatand sa lucrezi in echipa, sa te raportezi la conducere, sa relationezi cu ceilalti si nu numai.
Acestea reprezinta doar o parte dintre avantajele unui program de internship, celelalte putand fi descoperite participand efectiv intr-un astfel de stagiu.
Daca ai decis sa te implici intr-o activitate de acest gen lucrurile nu sunt atat de simple. Nu oricine este acceptat ca intern intr-o organizatie. Criteriile de selectie ale companiilor sunt, in general, destul de riguroase, la fel ca in cazul unui job – doar candidatii care intrunesc cerintele impuse sunt chemati la interviu, urmand, mai apoi, eventuale probe practice, testari profesionale, evaluarea profilului de personalitate.
Concluzia: Alege sa participi la un program de internship in domeniul tau de interes! Nu ai nimic de pierdut. Dimpotriva chiar – orice experienta care te poate ajuta in consolidarea viitoarei tale cariere reprezinta un pas important de progres. Nu ezita! Actioneaza!
Stire din categoria: Afaceri/ Business
Date de contact
Echipa AllJobs4All

contact@alljobs4all.ro
www.alljobs4all.ro