Food & Bar Show a debutat cu succes

Categorie: Turism

Bucuresti 08 Iunie 2010
Bucatarii si managerii de restaurante de pe litoral au participat la Food & Bar Show – un eveniment culinar organizat la sfarsitul saptamanii trecute de Food & Bar Magazine la Constanta.

Gazduit de Pavilionul Expozitional Constanta, evenimentul culinar a prezentat profesionistilor Horeca solutii practice ce pot fi aplicate in restaurante. Pe parcursul Food & Bar Show, maestrii bucatari Horia Virlan, Mircea Iovan si Robert Voicu au sustinut o serie de demonstratii practice in care au fost folosite produse si echipamente destinate Horeca.
Evenimentul a fost deschis de Horia Virlan cu un show culinar penru compania DAAS, unul dintre principalii furnizori de echipamente profesionale pentru horeca si retail. In cele 60 de minute ale demonstratiei, maestrul bucatar a pregatit un meniu alcatuit din file de chefal pe tagliatele de legume servite cu un coulis de ardei gras si piept de curcan in prosciutto cu sos de piper verde, demonstrand astfel calitatile echipamentelor pe care aceasta companie la importa in exclusivitate pentru piata din Romania.
Programul a continuat cu demonstratia General Parma Food, sustinuta de maestrul Mircea Iovan. Acesta a pregatit cateva preparate in stil italian, cu pastele De Cecco si ingredientele conservate marca Mazza.
Pentru cea de a treia demonstratie de la Food & Bar Show, la statia de lucru a revenit Horia Virlan. De aceasta data, meniul show-ului, stick-uri de vinete si dovlecei pane si clatite umplute fripte cu sos Tyrokafteri, a scos in evidenta calitatile condimentelor furnizate de Kotanyi si a uleiului de palmier Olina.
Seria de demonstratii de la Food & Bar Show a fost incheiata de maestrul bucatar Robert Voicu, reprezentantul Unilever Food Solutions. Acesta a pregatit un meniu alcatuit pui la gratar cu ghimbir, garnitura de orez fiert si legume sotate si pastrav marinat cu capere si sos de unt si lamaie.
Pe tot parcursul demonstratiilor, cei prezenti au putut cere mai multe detalii de la maestrii bucatari despre ingredientelele si echipamentele folosite si despre modul de lucru si "secretele" culinare, iar la finalul fiecarei sesiuni, preparatele au putut fi degustate. Pe langa produsele prezentate in demonstatii, la standurile amenajate in incinta Pavilionului Expozitional vizitatotii au mai putut face cunostinta cu oferta companiilor Bochemie, LG si Cramele Halewood.
La finalul evenimentului, a fost organizata o tragere la sorti care a avut ca premii un televizor LCD marca LG si o trusa de gratar cu 26 de piese, oferita de Kotanyi. Cele doua premii au fos castigate de Halciuc Constantin (Emilia Ladi-H), respectiv Violeta Dumitrescu (Trattoria Verdi).
Food & Bar Show Constanta este primul eveniment dintr-o serie organizata de Food & Bar Magazine ca un cadru adecvat pentru intalnirea directa si schimbul de informatii dintre furnizorii si operatorii Horeca prin intermediul demonstratiilor practice
Stire din categoria: Turism
Date de contact
Sandra Danes
sandra.danes@bpgroup.ro
http://foodandbar.ro/food-a-bar-show/