Curs de Analiza Financiara de Baza la IBR

Categorie: Educatie

Bucuresti 14 Aprilie 2010
Cursul Analiza Financiara de Baza dezvoltat de Institutul Bancar Roman isi propune sa familiarizeze personalul care lucreaza in sistemul financiar-bancar cu continutul si structura situatiilor financiare, pentru a intelege si interpreta informatiile furnizate de acestea. Analiza financiara se realizeaza pe baza situatiilor financiare de sinteza (bilant, cont de profit si pierdere, cash-flow) si are ca scop evaluarea pozitiei financiare a unei companii si a performantelor acesteia la incheierea unui exercitiu financiar.

Programul este conceput astfel incat sa ofere nivelul de cunostinte de baza privind conceptele, elementele si practicile utilizate in analiza financiara, si se adreseaza persoanelor nou angajate in institutiile de credit (analisti financiari, contabili), precum si cei care lucreaza in departamentele de creditare.

Tematica
- Creditorul si analiza financiara
- Tehnici de analiza financiara
- Instrumentele analizei financiare
- Tipuri si modalitati de analiza financiara
- Situatiile financiare: bilant, cont de profit si pierdere, cash-flow
- Indicatori de lichiditate
- Indicatori de solvabilitate
- Indicatori de rentabilitate
- Analiza companiei - SWOT
- Studii de caz privind analiza solicitarilor de credit

Perioada de derulare a cursului este 19-20 aprilie 2010, orele 9-15.

Taxa de curs este de 810 lei si include servicii de catering. La aceasta taxa se aplica o reducere de 10%, in conditiile achitarii cu 15 zile inainte de inceperea programului. Plata se face in contul Institutului Bancar Roman RO07 BRMA 0700 0708 9470 0000 deschis la Banca Romaneasca - SMB (va rugam sa specificati numele pe ordinul de plata).

Lector - Dorina Pana, expert bancar la Centrul de Training Financiar-Bancar din cadrul Institutului Bancar Roman. Din anul 1998 si pana in prezent sustine, individual sau impreuna cu specialisti din domeniul bancar, programe de formare si specializare profesionala in domeniul activitatii de creditare, managementul creditelor si riscul in activitatea de creditare, creditarea intreprinderilor mici si mijlocii, analiza financiara in activitatea de creditare. Are responsabilitati in elaborarea si actualizarea programelor de pregatire profesionala organizate de Institutul Bancar Roman pe teme din domeniul activitatii de creditare. Din anul 1999, este tutor expert la Analiza Riscului in Activitatea de Creditare, la programe de pregatire la distanta (ID) si e-learning, si preda Creditarea agentilor economici la Facultatea de Management Financiar. Intre anii 1996-1998, a fost administrator de credite la Bancorex, activitatea constand in efectuarea analizei de credit, urmarirea derularii creditului si recuperarea creditelor neperformante.
Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Informatii suplimentare pot fi obtinute la: Dorina Pana - dorina.pana@ibr-rbi.ro 021-327.48.93 sau 0748-886.806.
laura.gheorghe@ibr-rbi.ro
www.ibr-rbi.ro