Conferinta de prezentare a Brosurii ECO – 26 noiembrie ora 11:00, Primaria Municipiului Bucuresti

Categorie: Educatie

Bucuresti 25 Noiembrie 2009
In cadrul proiectului Brosura ECO, joi, 26 noiembrie 2009, ora 11:00, in Sala Mare de Consiliu a Primariei Municipiului Bucuresti se organizeaza prima conferinta oficiala a organizatorilor, Asociatia EcoAssist si ECDL ROMANIA, alaturi de institutiile publice partenere si profesorii coordonatori din 40 de licee bucurestene. Scopul acestei conferinte il constituie prezentarea acestui proiect amplu, prezentarea modului de implicare a fiecarui partener cat si prezentarea etapelor acestui proiect care se va desfasura in perioada noiembrie 2009 – februarie 2010.

Brosura ECO a fost initiata de Asociatia EcoAssist si este organizata in prezent impreuna cu ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Coca Cola Hellenic.

Brosura ECO are ca scop activarea tinerilor liceeni in ecologie, iar in acest moment se deruleaza ca proiect pilot in Municipiul Bucuresti. Brosura este destinata elevilor din clasele a IX-a şi a X-a si contine o prezentare a ONG-urilor de mediu cel mai active din Bucuresti, o prezentare a autoritatilor de mediu din Bucuresti, bunele practici in ecologie cat si pasii pentru realizarea propriului proiect ecologic. O finalitate a Brosurii ECO o va constitui un concurs de proiecte ecologice concepute de elevii din cele 40 de licee inscrise in acest proiect.

„Brosura ECO va fi o oportunitate pentru elevi de a face un prim pas in ecologie, acesta fiind chiar misiunea asociatiei noastre. Ne-am propus sa incurajam activismul ecologic in randul tinerilor iar un astfel de proiect reuseste acest lucu in modul cel mai simplu posibil.” a declarat Liana Buzea, presedintele Asociatiei EcoAssist.

„Proiectul „Brosura ECO” are ca punct de pornire optica noastra ce exprima respectul pentru mediul natural de care beneficiem cu totii si pe care il vor mosteni generatiile viitoare. Treptat, copilul trebuie sa inteleaga faptul ca orice actiune a sa in relatia lui cu mediul in care traieste si invata este importanta. Prin proiectul „Brosura ECO”, ECDL ROMANIA vizeaza dezvoltarea culturii ecologice foarte scazute in prezent, adresandu-se direct copiiilor, ei fiind cei mai deschisi in ceea ce priveste schimbarea de mentalitate in atitudinea fata de mediul inconjurator.” Irinuca Vaduva – ECDL ROMANIA.

„Prin Proiectul “Brosura ECO”, Primaria Municipiului Bucuresti, isi propune sa construiasca punti de legatura intre administratia locala si unitatile de invatamant, in vederea dezvoltarii unei atitudini pozitive a elevilor, atitudine necesara construirii unei societati durabile.” Oana Grigore, Director Executiv Adjunct - Directia Protectia Mediului si Educatie Eco Civica.

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro.

Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Irinuca Vaduva
marketing@ecdl.org.ro
www.ecdl.org.ro