Centrul Virtual de Training si Consultanta Lumen

Categorie: Educatie

Iasi 25 Octombrie 2009
Iasi octombrie 2009: In perioada 25 octombrie – 5 decembrie Asociatia Lumen prin Centrul de Training si Consultanta Lumen va desfasura proiectul “Centrul Virtual de Training si Consultanta”, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului. Tinerii sunt asteptati sa participe la o serie de traininguri online precum: Branding Personal, Comunicare si Relatii Publice la nivelul organizatiei de tineret, Dezvoltare organizationala centrata pe succes si apreciere si Formare de formatori centrata pe egalitate si parteneriat intre formator si beneficiarul serviciilor de training (peer education).

Proiectul “Centrul Virtual de Training si Consultanta” ce se va desfasura in perioada 25 octombrie – 5 decembrie 2009 cu finantarea din partea Ministerului Tineretului si Sportului de catre Asociatia Lumen in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor din Iasi si SC Expert Projects SRL. Proiectul raspunde unor nevoi ale Organizatiilor Nonguvernamentale cu activitate in domeniul tineretului din Regiunea Nord-Est a Romaniei de stimulare a profesionalizarii activitatilor de tineret prin oferirea de informatii privind standarde si modele de buna practica, informatii despre managementul ONG, despre promovarea serviciilor pe de o parte si de dezvoltare a abilitatilor sociale si comunicationale a echipelor care implementeaza proiecte si programe in cadrul ONG de si pentru Tineret.

Proiectul este adresat tinerilor, membri activi in organizatii de si pentru tineret din judetele Iasi, Botosani, Suceava, Vaslui si Neamt. Pe pacursul desfasurarii proiectului sunt propuse o serie de activitati interactive pentru tinerii din orasele vizate precum: realizarea a 4 serii de traininguri: Self Branding, Dezvoltare organizationala centrata pe succes si apreciere, Formare de formatori centrata pe egalitate si parteneriat intre formator si beneficiarul serviciilor de training (peer education), realizarea unei campanii de implicare civica “Este randul tau”, realizarea unei mese rotunde cu tinerii participanti la proiect.

Modalitatea de comunicare online propusa de proiect, vizeaza dezvoltarea capacitatilor de comunicare a ONG-urilor de tineret, cresterea gradului de implicare a acestora in comunitate. Accesul la informatie si la formarea personalului, inclusiv a voluntarilor, aceasta fiind o necesitate structurala a multor ONGT-urilor din zona Nord Est, pentru a se satisface necesitatea profesionalizarii serviciilor oferite tinerilor pe de o parte, si intaririi capacitatii organizationale a ONG-urilor de tineret, pe de alta parte.

Proiectul urmareste sa acopere o serie de nevoi, dintre care amintim:
- nevoia de comunicare permanenta intre ONG-uri adresate tinerilor;
- nevoia de imbogatire a cunostintelor teoretice si practice in domeniul creerii si gestionarii propriei imagini, si promovarii proiectelor proprii;
- cresterea vizibilitatii sectorului ONG-urilor pentru tineret;
- formarea in randul ONGT-urilor a unor specialisti ce vor implementa campanii de informare-educare-comunicare;
- cunoasterea strategiilor si tehnicilor vizand realizarea de campanii de mobilizare a comunitatii;
- organizarea de campanii de relatii publice la nivelul ONGT;
- realizarea de campanii de advocacy;
formarea de competente in managementul centrat pe succes si aprciere in ONG-uri.

In cadrul proiectului „Centrul Virtual de Training si Consultanta” vor fi realizate: o retea On Line de instruire si consultanta pentru ONG-T, in cadrul unui portal de internet ca resursa pentru ONGT, un serviciu de training online, un sistem de Consultanta On-line pentru ONGT, materiale in format tiparit cat si electronic care vor sprijini ONG-urilepentru activitate in domeniul Tineretului in dezvoltarea lor institutionala, realizarea unei mese rotunde pe teme propuse in proiect. Proiectul va putea genera ulterior realizarea de parteneriate intre ONG-urile cu activitate in domeniul tineretului ce se vor materializa in proiecte ce vor urma a se derula in comun.

Pentru fiecare serie de training sunt asteptati sa participe cel putin de 30 de tineri. Mentionam ca tinerii pot participa la unul sau mai multe dintre trainingurile propuse in cadrul proiectului „Centrul Virtual de Training si Consultanta”, proiect implemnetat de asociatia Lumen, prin Centrul de Training si Consultanta Lumen, in partenerita cu Casa de Cultura a Studentilor Iasi si SC Expert Projects SRL. Pentru aplicarea la aceste programe de formare tinerii trebuie sa aplice un CV si o Scrisoare de intentie pe adresa de mail prlumen@gmail.com pana pe data de 1 noiembrie 2009.

In urma desfasurarii trainingurilor tinerii vor fi invitati sa participe la realizarea unei campanii de promovare pe internet a participarii civice „Este randul tau”. Campania va viza actiuni de informare online a tinerilor cu privire la posibilitatile de implicare sociala, la drepturile tinerilor care fac parte fundamentala a omului. Campania va urmari sa mobilizeze cat mai multi tineri care vor semna adeziuni online, vor promova campania in blogurile personale sau isi vor crea bloguri personale cu referire la implicarea civica isi vor demonstra sustinerea fata de capanie etc.

Ne propunem de asemenea sa derulam un training online propus de tinerii participanti la acest proiect in numele organizatii proprii din care provin. In acest sens Centrul de Training si Consultanta Lumen sustine initierea tinerilor in organizarea si implementarea de miniprograme de training fizice sau online. Sunt propuse o varietate de teme pentru aceste sesiuni de training inindividuale sau de grup, teme care fac referire la implicarea civica a tinerilor amintita si in cadrul campaniei „E randul tau”.

Pentru partea de final a proiectului se va realiza o masa rotunda la care vor participa tinerii participanti la seriile de training online din cadrul proiectului „Centrul Virtual de Training si Consultanta”. Temele mesei rotunde sunt cele vizate si pe parcurusl proiectului si anume: Self Branding, Dezvoltare organizationala, Relatii Publice si Comunicare, Formare de formatori, la care se va adauga campania „Este randul tau”, toate acestea particularinzandu-se pe specificul organizatiilor din care provin tinerii participanti.

Va reamintim ca sunt asteptati tineri cu varsta de pana in 35 de ani, membri ai organizatiilor de si pentru tineret din judetele Iasi, Vaslui, Botosani, Neamt si Suceava. Pentru a putea aplica pentru unul sau mai multe traininguri va asteptam cu un CV si o Scrisoare de intentie pe adresa prlumen@gmail.com.

Dr. Antonio SANDU – Presedinte al Asociatiei Lumen
Simona PONEA – Coordonator Proiect „Centrul Virtual de Training si Consultanta”
Stire din categoria: Educatie
Date de contact
Simona Ponea - Coordonator proiect
0767673693
Antonio Sandu - Presedinte Asociatia Lumen
0740151455
Asociatia Lumen
www.asociatialumen.ro
Centrul de Training si Consultanta Lumen
www.centruldetraining.ro

prlumen@gmail.com
www.centruldetraining.ro