Brosura ECO - Lectia de Ecologie pentru liceeni a inceput

Categorie: Educatie

Bucuresti 30 Noiembrie 2009
Proiectul Brosura ECO a debutat joi, 26 noiembrie 2009, in Sala Mare de Consiliu a Primariei Municipiului Bucuresti cu conferinta oficiala a organizatorilor, Asociatia EcoAssist si ECDL ROMANIA, alaturi de institutiile publice partenere si profesorii coordonatori din 40 de licee bucurestene. Astfel, elevii din 40 de licee din capitala vor intra in posesia Brosurii ECO fiind provocati sa se inscrie la competitia de idei de proiecte pe teme ecologice in perioada noiembrie 2009 – februarie 2010.

Initiata de Asociatia EcoAssist si organizata in prezent cu ECDL ROMANIA alaturi de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Coca Cola Hellenic, Brosura ECO este manualul ecologistului ce isi propune dezvoltarea culturii ecologice foarte scăzute în prezent si incurajarea activismului ecologic in randul tinerilor.
Proiectul se va desfășura sub forma unui concurs de idei de proiecte pe teme ecologice intre liceenii din 40 de unitati scolare din Municipiul Bucuresti. Elevii vor fi informati cu privire la acest concurs, dar si referitor la bunele practici in activismul ecologic prin intermediul Brosurii ECO. In tot acest timp, tinerii vor putea beneficia de consiliere pe forumul dedicat proiectului la adresa www.ClickpeVerde.ro. La finalizare se va desemna un proiect castigator care va fi implementat cu sustinere financiara din partea ECDL ROMANIA.

In cadrul primei conferinte a proiectului a avut loc sesiunea de informare a profesorilor coodonatori din liceele implicate in proiect fiind prezentate toate etapele pe care programul le va parcurge pana la sfarsitul lunii februarie anul viitor.

„Proiectul „Brosura ECO” are ca punct de pornire optica noastra ce exprima respectul pentru mediul natural de care beneficiem cu totii si pe care il vor mosteni generatiile viitoare. Treptat, copilul trebuie sa inteleaga faptul ca orice actiune a sa in relatia lui cu mediul in care traieste si invata este importanta. Prin proiectul „Brosura ECO”, ECDL ROMANIA vizeaza dezvoltarea culturii ecologice foarte scazute in prezent, adresandu-se direct copiiilor, ei fiind cei mai deschisi in ceea ce priveste schimbarea de mentalitate in atitudinea fata de mediul inconjurator.” Irinuca Vaduva – ECDL ROMANIA.



ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro.
Stire din categoria: Educatie
Date de contact
ECDL ROMANIA
marketing@ecdl.org.ro
www.ecdl.org.ro