Publicat: Marti 16-Aug-2011 12:01:29 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 439 ori
Inainte sa va declarati bulversati de titlu, aflati ca Republica Moldova sta mai bine decat Romania la capitolul inovatie telecom. Nu numai ca vecinii nostri de la Est au primit telefonia HD de la Orange inainte noastra, ci acum au parte si de o prima demonstratie publica 4G si de servicii aferente ce se vor lansa in curand.
 
iPhone 4G ar putea fi primit cu bratele deschise în Moldova... înaintea României

Demo-ul a avut loc in perioada 11- 15 iulie la Chisinau si daca Apple ar lansa un iPhone 4G in aceasta toamna, acesta ar beneficia de conectivitate maxima in cerc restrans in zone din Republica Moldova, in vreme ce in Romania ar suferi. Şi asta in vreme ce operatorii locali incearca din rasputeri sa duca Internetul 3G+ de pana la 21Mbps in toata tara, asta in conditiile in care in anumite zone de langa Bucuresti ramai doar la viteze EDGE...

Ce insemna Orange 4G in Moldova? Viteze de pana la 100 Mbps si evident abonamente serioase si profituri mai mari pentru operatori. Daca Vodafone, Orange sau Cosmote vor pune mana pe licentele necesare pentru tehnologie si vor lansa un serviciu aferent, numarul de clienti ar putea fluctua decisiv in favoarea primului venit. Pe cand si LTE?




Ceilalti au citit si: