iPad Pro a vandut mai multe unitati decat modelele de tablete Surface in trimestrul 4 al anului trecut

Stiri Telefoane Apple

Publicat: Marti 02-Feb-2016 14:19:01 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 455 ori

iPad Pro a fost considerat inca de la inceput un produs curajos si riscant, dar care deja da roade in rivalitatea cu alte tablete axate pe productivitate. Spre exemplu, tabletele Surface au fost depasite in vanzari de acest prim iPad cu ecran de 12.9 inch.
 


 

Cele mai noi estimari de la IDC arata ca tableta Apple cea noua a depasit modelele Surface in trimestrul 4 al anului trecut si asta chiar daca a fost lansata la mijlocul acelei perioade. Astfel, device-ul Apple a vandut 2 milioane de unitati, in vreme ce terminalele Microsoft Surface au ajuns la 1.6 milioane de unitati in intervalul octombrie - decembrie.

Numerele sunt cu atat mai impresionante daca luam in calcul criza in care se afla piata tabletelor, in picaj cu 8% in 2015 fata de 2014. A nu se intelege ca tabletele Surface o duc rau, ele inregistrand o crestere cu 29% a vanzarilor anul trecut fata de cel anterior. Piata a inceput sa accepte produsele hibrid de genul, indiferent de cat de mare e pretul.

In ciuda performantelor, Apple a inregistrat o scadere de livrari de tablete cu 25% trimestrul trecut, ajungand la 16.1 milioane de unitati. Nu putem decat sa ne intrebam cum ar fi aratat performantele sale fara iPad Mini 4 si iPad Pro. 2016 ne va aduce o continuare a trendului convertibilelor si mod6elelor hibrid, cu unele aspecte ajungand si pe modele cu diagonala mai mica de 12 inch, precum iPad Air 3.





Ceilalti au citit si: