Windows Ink detaliat la BUILD 2016, drept un soi de platforma secundara integrata in Windows 10 si axata pe stylus

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Joi 31-Mar-2016 21:02:04 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 312 ori
BUILD 2016 a debutat in aceasta saptamana, sub aripa celor de la Microsoft si cu numeroase noutati pe care le-am amintit aici. Am mentionat in treacat si evolutia inputului cu stylusul in Windows 10, dar sistemul pe care il implica aceasta functie e mai complex decat pare.
 
Windows Ink detaliat la BUILD 2016, drept un soi de platforma secundara integrata în Windows 10 si axata pe stylus

Acest sistem poarta numele de Windows Ink si se vrea a fi un soi de OS in OS, in cadrul lui Windows 10, creat special cu gandul la navigare si utilizare folosind stylusul. Cu un astfel de accesoriu, fie el Surface Pen (sau nu), vom putea naviga in modurile Desktop si Tablet in Windows 10, iar Ink aduce si spatii de lucru virtuale peste interfata clasica a platformei.

Retineti totusi ca Windows Ink nu e un sistem de operare separat de Win 10, ci integrat. El pare a fi un mod extra de utilizare a softului, cum e separarea dintre Desktop si Tablet mode spre exemplu. Ar putea functiona sub forma de widgeturi pe desktop sau un Action Center ceva mai evoluat, din cate am inteles. Printre aplicatiile cu suport pentru Ink se numara Maps, Photoshop, Microsoft Edge si Office, dar lista se va mari in curand.

Microsoft are de gand sa lanseze aceasta functionalitate in vara acestui an, impreuna cu Windows 10 Anniversary Update. Cei de la Wacom sunt si ei implicati in proiect, furnizand expertiza indelungata in zona inputului cu stylusul. Aparent ei au creat si un stylus special pentru lucrul cu Ink, ce va fi lansat spre finalul anului.

Sa ne indreptam oare spre o paradigma de control care va face stylusul in sfarsit un al saselea deget?




Ceilalti au citit si: