Publicat: Luni 22-Oct-2012 20:11:53 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 694 ori
Licitatia pentru licentele operatorilor de telefonie s-a clarificat in urma cu mai putin de o luna. Se afirma de pe atunci ca pana la sfarsit de an vom avea primele retele 4G functionale. Uite ca Vodafone a si trimis un comunicat de presa in care afirma ca de la sfarsitul lui octombrie ne vom bucura de aceasta tehnologie in reteaua lor.
 
Vodafone anunta prima retea LTE din România de la sfârsitul lui octombrie

Trebuie specificat ca nu avem de-a face cu o lansare comerciala ci se va oferi posibilitatea de a testa aceasta viteza in principalele orase din Romania spre a vedea si diferentele fata de 3G-ul din prezent. Lansarea ca atare ar urma sa aiba loc in prima parte a lui 2013. Vitezele pe LTE-ul Vodafone vor ajunge pana la 75 Mbps, iar din 2013 vor ajunge la 100 Mbps.

Cateva detalii legate de reteaua LTE a Vodafone:
se afla in banda de 1800 MHz; echipamentul de retea provine de la Huawei; Romania se afla printre primele state din Europa in care Vodafone implementeaza LTE dupa Germania si Portugalia.
Şi o declaratie oficiala de la CEO-ul Vodafone Romania, Iñaki Berroeta,:

Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G”.

Asteptam un raspuns prompt si de la Orange sau Cosmote.





Ceilalti au citit si: