VNL prezinta o retea GSM alimentata cu energie solara, intretinuta de doar 2 persoane

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Vineri 22-Ian-2010 08:37:53 - Autor: Alex Stanescu - Afisat de: 77 ori
Conectarea utilizatorilor de telefoane mobile din tarile sarace nu implica doar punerea in vanzare a unui handset ieftin, ci si realizarea unei infrastructuri de telefonie la costuri cat mai mici si cat mai eficienta. Solutia viitorului pare a veni de la VNL si sistemul lor WorldGSM.
 
VNL
 
VNL afirma ca in India sunt folositi 1.8 miliarde litri de combustibil diesel anual pentru a alimenta relee de telefonie, astfel ca trecerea la alimentarea pe baza de energie solara este imperativa. Compania a dezvoltat o retea wireless alimentata 100% pe baza energiei solare, fiecare statie de baza consumand sub 100 Watt.
 
Crearea unei astfel de retele costa aproximativ 15.200 de dolari, iar intreg sistemul poate fi stocat in 2 cutii. De asemenea, reteaua va produce profit daca 50 de persoane se vor abona la serviciile sale, platind 2 dolari pe luna, iar singura mentenanta necesara este curatarea panourilor solare o data pe saptamana.
 
In luna decembrie a anului trecut, World Economic Forum i-a numit pe cei dela VNL pionieri ai tehnologiei pe anul 2010, doar 26 de companii primind aceasta distinctie. Ne asteptam ca Nokia Siemens Networks sau Huawei sa cumpere aceasta firma cat de curand...


Ceilalti au citit si: