Urmatorul pas in evolutia tehnologiei gadgeturilor portabile: pielea electronica (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 27-Iul-2013 12:22:55 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 848 ori
Nu mai este de ajuns sa porti la incheietura un gadget sau sa il porti la ochi precum Google Glass. Urmatorul pas il reprezinta gadgeturile implantabile sau cele care se lipesc de piele. Un inceput ar fi chiar e-pielea, o tehnologie de "e-skin ultrasubțire".
 
Urmatorul pas în evolutia tehnologiei gadgeturilor portabile: pielea electronica (Video)

Clipul de mai jos este edificator, demonstrand cum functțoneaza un strat de componente electronice usor ca o pana si subtire precum folia cu care acoperiti alimentele. De mentionat si faptul ca acest material este flexibil, iar cele doua nume care stau in spatele inovatiei sunt Martin Kaltenbrunner si Takao Someya, care au condus o echipa de cercetatori de la Universitatea din Tokio.

Acest nou material imita textura pielii si poate chiar detecta presiunea, ceea ce duce cu gandul la input touch. Ducand acest strat la o grosime de 1 nanometru cercetatorii vor putea crea un al doilea strat de piele pentru utilizator, care i-ar putea monitoriza sanatatea. Se vorbeste si despre implanturi medicale si evident utilizari in spionaj. A sosit viitorul deja?





Ceilalti au citit si: