Publicat: Vineri 31-Oct-2014 17:17:11 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 583 ori
Se pare ca protestele de strada din Ungaria, cele contra taxei pe Internet au avut efectul scontat, guvernul luand decizia de a amana punerea in aplicare a acestei propuneri. Scriam aici despre ce presupune taxa si aici despre proteste care la un moment dat au inclus si tastaturi si monitoare vechi aruncate catre cladiri oficiale.
 
Ungaria renunta deocamdata la taxa pe Internet, dupa proteste uriase

Primul ministru maghiar Viktor Orban a declarat ca se va organiza un referendum in ianuarie cu privire la acest subiect. Proiectul de lege ar fi urmat sa taxeze furnizorii de servicii Internet cu 62 de centi per gigabyte de date folosit de client. Planul era ca aceasta taxa sa aduca zeci de milioane de euro la bugetul Ungariei, dar populatia nu a fost deloc multumita de idee. Protestatarii si-au dat intalnire pe Facebook si au participat la demonstratii uriase duminica.

Şi asta dupa ce guvernul a promis ca taxa ar fi atins maxim 2.90 dolari pe luna pentru persoane fizice si 20 de dolari pentru firme. Un al doilea protest si mai mare a avut loc marti, atunci cand zeci de mii de protestatari au marsaluit pe strazile din Budapeste cu telefoanele cu ecranul pornit. Comisia Europeana nu vede cu ochi buni initiativa, considerand ca face parte dintr-o serie de actiuni care limiteaza libertatea publicului.

Cum ar fi primita aceasta taxa oare la noi?




Ceilalti au citit si: