Publicat: Vineri 29-Ian-2016 01:51:06 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 337 ori
Biroul SUA de Trademark-uri si Brevete a acordat celor de la Apple un nou brevet, care se bazeaza pe proiectii si pe interactiunea prin gesturi cu terminalele mobile. Cartografierea 3D e folosita aici si tehnologia PrimeSense ar putea fi cheia.
 
Un nou brevet Apple face referire la un sistem de proiectie cu suport pentru gesturi în aer

Ideea este de a interpreta gesturile facute in aer in fata unui iDevice, iar documentele mentioneaza un "device optoelectronic, un set de emitatoare optice si o lentila de proiectie". Proiectarea unor raze optice de lumina e descrisa in brevet, iar imaginea proiectata pe o suprafata sau un obiect ajuta la realizarea estimativa a unei harti 3D a obiectelor din jur.

Se creeaza in acest mod o harta a adancimii folosita printre altele pentru arhitectura (ca la Intel RealSense) si recunoasterea gesturilor. Aceasta tehnologie ne aminteste de Intel RealSense si Project Tango, care au capatat tot mai multa vizibilitate in ultima vreme. Evident, mai avem de asteptat pana la punerea in practica sau pana la primul iPhone cu proiector. E interesanta complexitatea brevetului, in conditiile in care si camera frontala poate interpreta gesturi pe alte device-uri.




Ceilalti au citit si: