Publicat: Luni 30-Dec-2013 16:46:50 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 724 ori
Potrivit unui raport intocmit de publicația germana Der Spiegel, cateva documente interne ale Agenției Naționale de Securitate, reușesc sa dezvaluie mai multe detalii despre modul in care agențiile de spionaj reușesc sa patrunda in calculatoare și in alte dispozitive electronice.
 
Un catalog intern NSA dezvaluie o lista a companiilor vizate de aceștia

Printre țintele celor de la NSA se numara: hard disk-urile Seagate, Western Digital, Maxtor, Samsung, echipamente de rețea Cisco și Huawei și cateva echipamente nespecificate ale companiei DELL. Din cate se pare, nici una dintre aceste companii nu a știut faptul ca produsele lor au fost “infectate”. Metoda prin NSA reușea sa infecteze aceste dispozitive electronice, se realiza prin interceptarea produsului hardware in timpul livrarii catre client, dupa ce acesta era achiziționat online.

De asemenea, catalogul mai prezinta și unele dispozitive de spionare, cum ar fi: cabluri pentru monitor, stații pentru rețele mobile și telefoane, sau viruși ascunși in device-uri USB. Acestea sunt produsele departamentului Acces Network Technology (ANT), din cadrul grupului de hackeri NSA. Aceștia mai dețin și unele tehnici prin care pot infecta BIOS-ul calculatoarelor, și astfel pot spiona fara a fi detectați.




Ceilalti au citit si: