Publicat: Luni 21-Oct-2013 13:19:18 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 354 ori
Daca in luna iunie aflam ca cei de la Google pregatesc o tehnologie spectaculoasa (numita Google Loon) prin care vor sa faca internetul accesibil in toate zonele greu accesibile, gen zonele rurale, unde conexiunea la internet lipsește cu desavarșire, acum avem ocazia sa vedem ce se ascunde in interiorul unui astfel de balon ce integreaza o antena WiFi pentru internet.
 
Un balon de internet din proiectul Google Loon este disecat

Inginerul Cyrus Behroozi ne prezinta in video-ul de mai jos o disecare a acestei antene pentru internet. Principalele 2 componente le constituie antena in sine și un modul radio. Acest design in forma de balon este unul simplu, dar ar putea veni sub mai multe forme in viitor, pe masura ce apar noi prototipuri. Partea superioara a interiorului este compusa dintr-un disc reflectorizant, o pereche de antene paralele, așezate la cațiva centimetrii deasupra discului, și intalnim și cateva cabluri ce sunt legate de radio.
 

Forma circulara a acestui dispozitiv determina modul in care semnalul se distribuie. A fost fabricat astfel incat semnalul sa se distribuie in mod uniform indiferent de condițiile meteo. Principalul obiectiv al acestei tehnologii este acela de a distribui internet acolo unde populația nu il poate accesa. Mai mult de ⅔ din populația globala nu are acces la internet.




Ceilalti au citit si: