Publicat: Luni 29-Dec-2014 17:18:18 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 524 ori
Primele produse cu conectivitate USB 3.1 vor incepe sa fie livrate in prima jumatate a lui 2015, ajutandu-ne sa intram intr-o noua era a conectivitatii. Avand suportul unor companii ca Intel, Microsoft si Apple noua tehnologie a primit si toate aprobarile necesare in China si UE.
 
USB 3.1 va sosi în 2015, cu viteza dubla de transfer si conectivitate reversibila

Apple va fi printre primele companii care vor adopta acest standard USB, firma din Cupertino fiind gata sa livreze modele MacBook cu acest tip de conectivitate in 2015. Noul standard aduce viteze duble de transfer fata de USB 3.0 si porturi reversibile. Se va atinge o viteza de 10 Gbps, fiind echivalata performanta Thunderbolt, iar porturile USB 3.1 vor avea si avantajul livrarii mai ridicate de energie, ajungand la un maxim de 100 W.
 
USB 3.1 va sosi în 2015, cu viteza dubla de transfer si conectivitate reversibila

Tehnologia USB Type C va intra in mainstream odata cu USB 3.1, aducand acele porturi reversibile deja promise pe terminale ca tableta Nokia N1. Se pare ca chipseturile Skylake-S nu vor include suport nativ pentru noul standard, dar producatorii de placi de baza vor putea adauga compatibilitate prin controllere speciale third party.




Ceilalti au citit si: