Publicat: Joi 04-Iul-2013 22:47:56 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 391 ori
Comisia Europeana si Japonia au anuntat dezvoltarea in tandem a unei retele cu viteza de 100 Gbps. Cele doua entitati au in plan 6 proiecte de cercetare axate pe reinventarea arhitecturii Internetului, cu scopul de a creste eficienta retelelor in transmisia de date.
 
UE si Japonia încep lucrul la o retea Internet de 100 Gbps

Ideea este de a crea retele de 5000 de ori mai rapide decat cele actuale, adica spre exemplu o retea cu viteza de download de 100 Gbps fata de 19.7 Mbps. La nivel global sunt generati 1.7 milioane de miliarde de bytes de date in fiecare minut. Volumul de trafic s-a dublat in acest an fata de 2012 si va creste de 12 ori pana in 2018. Astfel va fi nevoie de retele cu capacitate crescuta pentru a procesa un astfel de volum de date.

Proiectul va primi o finantare de 18 milioane de euro si va include si aspecte de securitate cibernetica, capacitate a retelei, stocare, trafic de inalta densitate si eficienta de consum. Pe aceasta lista mai gasim si tehnologii cloud, tehnologii "verzi" si experimente universitare cu noi platforme web.




Ceilalti au citit si: