Trezoreria SUA are de gand sa penalizeze UE pentru ca investigheaza Apple si alte firme tech americane si doreste suprataxarea lor

Stiri Telefoane Apple

Publicat: Duminica 06-Mar-2016 14:46:55 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 762 ori
Am tot auzit la stiri in ultima vreme ca organismele UE nu sunt multumite de taxele colectate de la Apple si alte firme tech americane in tarile europene. A inceput astfel o investigatie, care nu e deloc pe placul autoritatilor americane.
 
US_Treasury

In plus organizatiile antitrust din Europa au intrat si ele pe fir, vizand Amazon, Apple, Google si alte companii, ale caror intelegeri preferentiale legate de taxe cu diferite state nu sunt acceptate acum. Comisarul european Margrethe Vestager a subliniat ca investigatia nu vizeaza incalcarea unui acord bilateral cu SUA sau disputarea sistemului de taxare american.

Ideea este ca firmele din State sa nu aiba tratament preferential pe continentul nostru, mai ales in comparatie cu cele europene. Intre timp Trezoreria SUA ia in calcul punerea in aplicare a unei legi vechi de 82 de ani, care ar taxa dublu companiile din UE, ca un soi de replica la masurile comisarului. Un exemplu de tratament preferential acordat Apple e cel din Irlanda, unde firma din Cupertino are voie sa isi calculeze profiturile dupa o metoda de contabilitate care ii e favorabila.




Ceilalti au citit si: