Tot mai multe smartphone-uri flagship adopta panouri OLED; A inceput picajul LCD-urilor?

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Joi 01-Oct-2015 18:32:36 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1128 ori
Panourile OLED produse de Samsung Display capata tot mai mult votul de incredere din partea marilor producatori de terminale mobile, cel mai nou exemplu de genul find cel al lui Nexus 6P. Terminalul a fost prezentat de catre Google in aceasta saptamana, avand rolul de flagship in gama Nexus.
 
Nexus 6P

Noul venit foloseste un ecran OLED de 5.7 inch, cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli si este pentru prima oara cand un producator de telefon Nexus ce nu e Samsung adopta un panou de acest tip. Nu doar Huawei, ci si alte firme din China precum ZTE, Meizu, Vivo sau Oppo au lansat smartphone-uri cu ecrane OLED si din cate stim si viitoarele flagshipuri Lumia vor avea tot acelasi tip de ecran.

Samsung Display are numai de castigat din acest trend, in mod evident, obtinand o cota de 99% din piata panourilor AMOLED in ultimul trimestru. In trecut Samsung folosea ecrane LCD pe terminalele sale entry level si midrange, pentru a reduce costul de productie, dar acum se bazeaza pe OLED-uri. Intre timp, surse apropiate de Apple vorbesc si despre o trecere la acelasi tip de ecran pe modelele iPhone din anii 2017 si 2018.

Deja adoptarea OLED a inceput cu Apple Watch, deci asistam la o crestere in popularitate a acestei tehnologii. Exista totusi si alternative interesante, precum IGZO de la Sharp...
Ceilalti au citit si: