Top 10 telefoane concept high end: Samsung Galaxy S6, iPhone 6 si telefoane consola de gaming

Stiri Telefoane Topuri

Publicat: Sâmbata 15-Mar-2014 17:11:00 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 948 ori
Mi se pare interesant faptul ca pe masura ce trec anii designurile telefoanelor se simplifica, in loc sa se complice. De asemenea pe masura ce ne intoarcem in timp observam faptul ca predictiile si conceptele din urma cu cativa ani erau prea SF fata de realitatea de azi.
10) iPhone 6  
Acest top ar putea fi alcatuit numai din modele iPhone daca am rascoli putin webul, dar iata ca ne-am oprit asupra unui concept de iPhone 6 venit din Italia. Creatie a lui Federico Ciccarese, acest terminal are doua versiuni, una de 4.7 si alta de 5.5 inch. Ambele modele au un aspect ratio de 16:9 si o carcasa curbata in zona din spate.Terminalul vine cu senzor Touch ID, ecran edge to edge si o carcasa ultrasubtire. Practic avem aici un phablet si un iPhone mai mare putin.
 
Apple iPhone 6

9) Sony PlayStation Phone  
Acesta este mai degraba un inlocuitor de consola principala, decat de telefon cu functii de gaming, avand in vedere dotarile sale. PS Square este un produs smart destinat utilizatorilor adolescenti si vine cu incarcare prin inductie, Bluetooth, o tastatura QWERTY comoda si un ecran OLED de mari dimensiuni. Avem parte si de tastele speciale de gaming ale unui PSP, iar ecranul pare a se putea rabata la un anumit unghi. Acest concept e un fel de Nvidia Shield mai bine gandit.
 
Sony PlayStation Phone

8) Nokia Lumia 1030  
Nokia Lumia 1030 este ceea ce as numi un design curajos, un telefon care se abate de la formatul normal si adopta un look inedit. Creatie a lui Edgar Mkrtchyan, acest smarpthone vine cu o parte din spate cu textura din piele si suporta carcase interschimbabile. Accentele aurii din jurul marginilor acestui model arata excelent si fac terminalul sa para mai pretios decat un iPhone 5s auriu. Acest model vine cu o camera de 41 de megapixeli, un display de 4.7 inch si 2 GB RAM, plus un procesor Snapdragon 600. Remarcati si forma sa ce aduce cu o clepsidra.
 
Nokia Lumia 1030

7) Telefonul concept NEC  
Desi compania NEC e cunoscuta mai degraba pentru monitoare decat pentru telefoane mobile, iata ca am descoperit si un smartphone concept cu acest branding. E vorba despre modelul din imaginea de mai jos, care aduce cu o masina de curse Ferrari mai degraba decat cu un handset. El vine cu o clapeta glisanta care include tastatura si are un display usor cubat, plus o interfata destul de aratoasa. Acest model ar fi foarte apreciat in Japonia, sunt sigur.
 
Concept Telefon NEC

6) Motorola X  
Inainte ca Motorola X sa devina oficial au aparut imagini precum cea de mai jos, in care vedeam un smartphone foarte atractiv, cu ecran edge to edge. Rezultatul final nu a aratat atat de bine, iar acest device ar fi urmat sa aiba un CPU Snapdragon 800, Android 5.0 Key Lime Pie (parea plauzibil atunci) si un display de 4.7 inch cu rezolutie de 1280 x 768 pixeli. In plus bateria avea o capacitate impresionanta de 4000 mAh. Acest model e rezistent si la apa si la praf si nu vine cu slot microSD.
 
Motorola X

5) HTC One Plus  
Creatie a lui Jermaine Smit, acesta e un concept de HTC One 2 aka HTC M8, care inainte sa apara scaparile de imagini parea plauzibil. Acesta este un smartphone cu difuzoare BoomSound, ecran cu margini foarte subtiri si o carcasa ultraslim. Butoanele capacitive au fost pastrate , iar acest device pare mult mai rotunjit decat alte randari ale noului HTC One. Observ si ca acest terminal e putin mai lat decat predecesorul sau, probabil din cauza cresterii diagonalei sale. Un device foarte reusit, chiar mai reusit decat primele imagini oficiale cu noul One!
 
HTC One Plus

4) Samsung Galaxy S5  
Se pare ca publicul era foarte incantat de designurile lui Samsung Galaxy S5 in faza de concept si mai putin fericit cu varianta finala. Phoenix Pham si-a imaginat un Samsung Galaxy S5 cu ecran curbat, cam in stilul ceasurilor iWatch cu ecran rotunjit. Acest model include si acea interfata speciala TouchWiz, care pana la urma nu a mai ajuns pe Galaxy S5 din cate stiu. Acest concept include si o camera ISOCELL de 20 de megapixeli, ecran 2K si scanner de iris, performante la are S5 cel real nu a ajuns.
 
Samsung Galaxy S5

3) Samsung Galaxy S5 flexibil  
O posibilitate ar fi fost ca Samsung Galaxy S5 sa fie flexibil, sau macar curbat, dar iata ca ea nu s-a materializat. Avem totusi designul lui Ashraf Amer, care vede in acest terminal o posibilitate pentru viitorul Samsung. Acesta este un smartphone cu specificatii SF, inclusiv un procesor octa core MediaTek, 5 GB RAM si un scanner de iris si amprente. Avem parte de camera de 16 MP, difuzoare stereo in spate cu surround special si o carcasa foarte elegant curbata si foarte subtire.
 
Samsung Galaxy S5 Flexibil

2) Nokia Morph
 
Cu 6 ani in urma prindea viata Nokia Morph, un concept provenit chiar din laboratoarele Nokia, de pe vremea cand compania o ducea bine inca. Acest device folosea nanotehnologia, pentru a se transforma din telefon in ceas si tableta. E vorba despre un handset flexibil, expus la Muzeul de Arta Moderna din New York. Terminalul este si transparent si foloseste nanotehnologie, care pune 10.000 de tranzistori pe un fir de par al unei insecte. Acest device e capabil sa analizeze si mirosurile din jur. Atentie la usturoi!
 
Nokia Morph
1) Samsung Galaxy S6  
Acest concept de Samsung Galaxy S6 este creat de catre Vilim Pluzaric si probabil va fi SF si peste cativa ani. Observati colturile si marginile rotunjite ale terminalului, in contradictie cu trendurile actuale de design. Cea mai bizara alegere aici este diagonala, de doar 4.5 inch, iar ecranul este un OLED in cazul in care va intrebati. Telefonul este ultrasubtire si se renunta la jackul audio si la toate porturile, chiar si la USB. Totul este realizat via wireless, iar terminalul ruleaza Android 6.0 si are o camera de 18 MP.
 
Samsung Galaxy S6

Care e modelul vostru preferat din aceasta selectie?




Ceilalti au citit si: