Top 10 telefoane ale anului 2013 (Radu Iorga): LG la putere, Samsung si HTC pe baricade, un an fara iPhone de senzatie

Stiri Telefoane Topuri

Publicat: Luni 09-Dec-2013 20:28:58 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1441 ori
Radu Iorga​A mai trecut un an de lansari de terminale mobile, super smartphone-uri si flagship-uri si e momentul sa tragem linie si sa analizam cele mai bune handseturi ale ultimelor 365 de zile. Cu aceasta ocazie fiecare redactor Mobilissimo.ro realizeaza un top 10, iar aceasta este versiunea mea, cea a lui Radu Iorga. Veti observa o prezenta puternica a celor de la LG in acest top, dar si alte branduri familiare, plus unul local.

10) Allview X1 Soul - [Review] [Forum] [Preț]
 
Allview X1 Soul

Cine ar fi crezut ca vom vedea in top 10 telefoane ale anului un model Allview? Şi la urma urmei de ce nu ar fi Allview X1 Soul parte a acestei elite?  Apreciem designul sau ultraslim, rezistenta carcasei din policarbonat si un ecran Full HD de 5 inch care a impresionat placut la testele Mobilissimo.ro. Mostrele foto realizate cu camera sa nu arata deloc rau si interfata custom a evoluat, fiind acum destul de atractiva. Nici pretul acestui device nu e deloc rau, 1600 de lei pentru un smartphone quad core cu ecran Full HD si camera de 13 MP nefiind deloc rau. Nici viata bateriei acestui handset nu e de lepadat, ea ajungand pe la 4 ore de playback video HD, ceea ce e OK luand in calcul capacitatea bateriei si marimea ecranului.

9) HTC One Mini - [Review] [Forum] [Preț]
 
HTC One Mini

Tot ce avea mai bun HTC One a fost inchis intr-un pachet mai mic, mai compact si mai ieftin si nu s-au facut sacrificii absolut deloc, spre deosebire de Galaxy S4 Mini. Camera Ultrapixel ramane foarte buna, calitatea difuzoarelor BoomSound e ireproabila, iar ecranul HD arata excelent. Interfata, Zoe, BlinkFeed si procesorul Snapdragon 400 isi fac treaba excelent. Şi pretul continua sa scada, iar acest model este un must have, daca preferi o diagonala mai mica. Asta pana vine si Xperia Z1s cu mega specificatiile sale.

8) iPhone 5s - [Review] [Forum] [Preț]
 
iPhone 5s

De ce nu e iPhone 5S mai sus in topul telefoanelor anului? Pentru simplul fapt ca Touch ID e doar un artificiu deocamdata, imbunatatirile camerei nu sunt atat de radicale precum cele de la Galaxy S4 fata de S3 de exemplu, iar in rest terminalul are acelasi design si acelasi ecran. Procesorul 64 bit e singurul aspect care te poate cuceri in cazul acestui smartphone si viteza sa de functionare, randare video si executare a sarcinilor ce necesita multa putere de calcul. Sunt sigur ca pana si pasionatii Apple au ales sa astepte iPhone 6, daca au deja iPhone 5 sau 4s si intentioneaza sa faca un salt mai mare tehnologic.

7) Nokia Lumia 1020 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 este un telefon cu camera de 41 de megapixeli si cu un design care socheaza atunci cand intri cu el intr-o incapere. Fie ca e vorba de senzorul urias al camerei sau de culoarea fistichie, acest device se face remarcat. Apreciem si aplicatiile sale foto, Pro Cam si Smart Cam, cu numeroase reglaje si setari care nu mai ofera nici o scuza sa nu realizati o fotografie de premiu pe marginea unui lac. Am vazut fotografi profesionisti jurand cu mana pe inima ca vor cumpara un device de acest gen pentru a face fotografii la joburile lor, la evenimente de presa si altele. Acesta este telefonul care a primit accesorii foto speciale, trepiede si huse cu baterii, telefonul care a generat expozitii foto si in general o camera de buzunar cu telefon integrat pe care trebuie sa o ai, reprezentand hitul Nokia pe anul acesta.

6) LG Nexus 5 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Google LG Nexus 5

Nexus 5 te cucereste prin design, prin KitKat si prin faptul ca e un Nexus mai reusit decat Nexus 4 si pentru unii decat Galaxy Nexus. Nexus 5 are un ecran destul de bun, camera vine cu stabilizator optic, lucru cu care Galaxy S4 de exemplu nu se poate lauda, iar aici vorbim despre un telefon cu procesor Snapdragon 800 si pret de sub 2000 de lei. Ce alt model se mai poate lauda cu acest raport pret-performanta? LG a facut o treaba excelenta aici si nu va lasati pacaliti de mitul megapixelilor, deoarece fotografiile realizate cu Nexus 5 arata bine. Handsetul e strain de lag, iar singurele sale defecte sunt partea audio si bateria, din cate am inteles.

5) Samsung Galaxy Note 3 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3 merita sa fie pe locul intai in acest top doar daca ai nevoie de atat de multa tehnologie. Sunt oameni care au acasa computere cu procesoare Extreme, zeci de GB RAM si cateva placi grafice. Sunt oameni care se descurca si cu un Core i3. Oamenii "extreme" isi vor lua Galaxy Note 3, pentru ca odata cu el au terminat jocul, au realizat achievement unlocked si au in clipa aceea specificatiile cele mai inalte fata de toti prietenii lor. Galaxy Note 3 e bun pentru palmares, bun sa te lauzi cu el, un device ireprosabil si excelent la ceea ce face, dar nu e un device pentru mine si ca mine mai sunt multi. Stylus si 3 GB RAM? No thanks! Cu toate acestea, acesta este un produs exceptional, nu ma intelegeti gresit.  

4) LG G Flex - [Review] [Forum] [Preț]
 
LG G Flex

Colegul Alex a avut parte de multa critica in 2011, cand a pus Nokia N9 pe primul loc. Daca era sa ma raportez la inovatia in design, atunci LG G Flex trona mandru la varful ierarhiei in acest an. Totusi vorbim aici despre un device exclusivist, un telefon de aproape 1000 de dolari, un telefon care se indoaie si are ecran de 6 inch, plus specificatii de LG G2. El este o realizare tehnologica si nu neaparat acel smartphone de care te-ai indragostit la reprezentanta unui operator. El este inceputul unei noi directii de design, care va culmina cu "bunatati" la MWC si CES. Dotarile sale sunt excelente, ideea cu auto repararea carcasei este geniala, iar flexarea si curbarea sunt binevenite, in avampremiera unor terminale cu adevarat flexibile.

3) HTC One - [Review] [Forum] [Preț]
 
HTC One

HTC One a fost primit cu precautie, suspiciune, acuze de imitatie a designului lui iPhone si BlackBerry Z10 pentru ca apoi sa genereze povesti de dragoste iremediable. Intrebati orice cumparator de HTC One si va va spune ca isi iubeste telefonul. Ervin de la Mobilissimo are un HTC One si sunt sigur ca nu l-ar da pe nici un device din acest top. Designul este de top aici si scapati de zgarieturi cu o carcasa speciala. Densitatea pixelilor acestui ecran Full HD de 4.7 inch nu va fi batuta pana ce nu se va lansa primul telefon cu ecran 2K, iar acest model are o camera Ultrapixel care noaptea inca nu are rival si care ii poate pune probleme in conditii low light si lui Nokia Lumia 1020. HTC Sense arata foarte sobru, iar idei ca BlinkFeed si Zoe sunt excelente pentru acel extra sare si piper de care are nevoie Android.

2) Samsung Galaxy S4 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 a avut timp cateva luni sa fie telefonul anului, pana sa apara LG G2. El e in continuare in viziunea multora un handset exceptional, prin prisma faptului ca ofera foarte multe functii inedite, fie ca e vorba de control, captura foto/video sau pur si simplu aplicatii. Avem de-a face cu un telefon cu procesor Snapdragon 600, camera de 13 megapixeli care se descurca foarte bine ziua si moduri de fotografiere care nu au fost inca replicate sau egalate de rivali. E drept ca nu toata lumea vrea sa faca o fotografie cu sunet, o imagine in miscare sau sau o fotografie duala, dar faptul ca Samsung insista pe functii noi e de apreciat. Un punct bun aici e bateria lui Galaxy S4, calitatea sa audio deosebita si nivelul de personalizare disponibil la nivelul ecranului, experientei acustice, toate cu multe optiuni dedicate. In plus, acest design nou e cu adevarat aratos si un pas in fata in comparatie cu Galaxy S III.

1) LG G2 - [Review] [Forum] [Preț]
 
LG G2

Veti realiza cat de important este LG G2 cand veti sesiza la anul ca Galaxy S5 a fost conceput ca un raspuns la acest mega hit LG. LG G2 e genul de telefon la care strambi din nas cand auzi ca are butoanele fizice in spate, apoi iti spui "unde ai fost pana acum toata viata mea?". Veti fi socati de cat de comod e acest setup cu butoanele in spate si trebuie sa mentionez ca acest telefon poate fi considerat unul cu adevarat edge to edge, cand vine vorba de integrarea ecranului. Ca design, smartphone-ul intrece orice alt model din top, iar la performanta e de asemenea superior oricui in afata de Galaxy Note 3. Adaugam aici o camera cu stabilizare optica si captura video Full HD la 60 FPS, plus o uriasa baterie de 3000 mAh, care asigura mai bine de o zi de functionare sau chiar mai mult si acest model devine imbatabil. Calitatea audio e fara cusur, ecranul este peste orice rival, iar LG arata ca stie foarte bine sa produca terminale mobile high end de calitate.

Cam acestea au fost selectiile mele, cu accent pe design inovator, functii deosebite, calitatea ecranului si a camerei, plus dotari bune, dar nu exagerate. Inainte de a alege un telefon ideal, trebuie sa te gandesti care iti sunt prioritatile, necesitatile si cum il vei utiliza. Altfel vei fi acea domnisoara cu Galaxy S4 care joaca doar Candy Crush pe el si sta pe Facebook, nefolosind nici macar 1% din potentialul sau.

Daca aveți alta parere cu privire la top 10 telefoane mobile ale anului 2013 va invit sa votați in cadrul sondajului Mobilissimo.ro. Parerea voastra conteaza!



Ceilalti au citit si: