Publicat: Joi 12-Dec-2013 00:32:24 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 1453 ori
Claudiu SimaIata ca a sosit momentul in care putem face o analiza asupra celor mai bune telefoane ale anului 2013. Dupa cum știți, fiecare redactor de pe Mobilissimo.ro va alcatui un top de 10 telefoane respectiv tablete ale anului 2013, in funcție de preferințele proprii. Topul de mai jos reprezinta o parere personala, am luat in calcul in primul rand design-ul, lucru care conteaza destul de mult pentru mine in alegerea unui telefon.



10) LG G Flex - [Review] [Forum] [Preț]
 
LG G Flex


Terminalul LG G Flex reprezinta cu siguranța o noutate in materie de design, acesta impresioneaza prin forma curbata și prin carcasa spate ce beneficiaza de regenerare, proces prin care zgarieturile vor disparea de la sine. Smartphone-ul dispune de un display curbat de 6 inch, camera foto de 13 megapixeli, 32 GB memorie interna, 2 GB Ram și un procesor quad-core de 2.26 GHz. LG G Flex arata intr-adevar unic, dar singurul lucru care il trage in jos este prețul destul de piperat, dar care se explica intr-un fel, datorita tehnologiei pe care o implementeaza.

9) HTC Butterfly S - [Review] [Forum] [Preț]
 
HTC Butterfly S

HTC Butterfly S se vrea a fi un HTC One cu display de 5 inch, deși nu pastreaza aceeași forma a designului, el pastreaza unele elemente, ca difuzoarele stereo Boom Sound și camera foto ultrapixel. Așa cum spuneam, Butterfly S dispune de un display Full HD de 5 inch, camera foto de 4 ultrapixeli, procesor quad-core de 1.9 GHz, 2 GB RAM, 16 GB de stocare, și un slot pentru carduri microSD de pana la 64 GB. Consider ca dimensiunile și greutatea acestuia sunt un pic cam mari, avem o grosime de 10.4 mm și o greutate de 160 grame, tinand cont de faptul ca un terminal asemanator (Galaxy S4), ce integreaza tot un display de 5 inch ajunge sa masoare 7.9 mm și sa cantareasca 130 grame.

8) iPhone 5s - [Review] [Forum] [Preț]
 
iPhone 5s

Așa cum nici iPhone 4s nu a adus schimbari majore de design, nici iPhone 5s nu face acest lucru. Printre noile funcții care mi s-au parut inovative se numara imbunatațirea camerei foto și senzorul de amprente, funcție ce are atat rol practic, cat și de design, dar care nu este ceva cu adevarat util, pentru unii acest senzor fiind “useless”. Am vazut mai acum cateva saptamani o serie de stickere ce iți transformau vechiul iPhone 5 in iPhone 5s, investiție doar de cațiva dolari, deci se pare ca exista o metoda mult mai ieftina de a avea “iPhone 5s”. Așteptam ca Apple sa renunțe la diagonala de 4 inch și sa ne impresioneze cu un device de 5 inch, sau poate chiar și cu un phablet, și astfel sa urce pe podium in 2014.

7) Sony Xperia Z1 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1 poate fi considerat un “monstru”, atat din punct de vedere al specificațiilor, cat și din punct de vedere al dimensiunilor. Telefonul este rezistent la apa și praf, dispune de un display Full HD de 5 inch, un procesor quad-core de 2.2 GHz și o camera foto de 20.7 megapixeli. Cu toate ca integreaza o suita de astfel de specificații, acest smartphone dezamagește cu o greutate uriașa de 170 de grame, lucru care nu este tocmai ok din punctul meu de vedere, nici macar un phablet ca Galaxy Note 3 nu ajunge la o astfel de greutate, el avand cu 2 grame mai puțin. Trecand la aspect, Sony Xperia Z1 pastreaza aceeași linie de design de la Xperia Z, strategie pe care au adoptat-o și cei de la Samsung cu seria Galaxy S. Poate ca el este un smartphone complet din mai multe puncte de vedere, dar eu nu l-aș achiziționa, Sony trebuie sa scape de acest design “patrațos”.

6) Nokia Lumia 1020 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Nokia Lumia 1020

Lumia 1020 este un telefon, sau mai bine zis un cameraphone complet. Anul acesta am avut parte și de Samsung Galaxy S4 Zoom, care deși aducea un zoom digital, nu a reușit sa se ridice la performanța camerei lui 1020. Am avut ocazia sa particip la evenimentul de lansare a lui Nokia Lumia 1020, iar telefonul m-a cucerit, atat prin senzorul uriaș de 41 de megapixeli, cat și prin culorile afișate de display, negrul care este negru. Deși cantarește 158 de grame, lucrul acesta nu se simte, telefonul sta foarte bine in mana, iar raportul din punct de vedere la senzorului foto și greutate este foarte bun, ținand cont de faptul ca o camera foto compacta cu senzor de 18 megapixeli cantarește 237 grame, iar aici avem un telefon cu senzor de 41 de megapixeli. Daca doriți un telefon doar pentru camera foto, acesta este telefonul pe care trebuie sa il alegeți fara a va gandi de 2 ori.

5) Samsung Galaxy S4 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Samsung Galaxy S4

Daca trecem peste faptul ca acesta se aseamana destul de mult ca și design cu Galaxy S3, atunci avem un smartphone aproape perfect. Display-ul superb de 5 inch cu rezoluție Full HD, camera de 13 megapixeli și procesorul quad-core de 1.9 GHz, fiind principalele caracteristici ale acestui telefon. Galaxy S4 a reușit sa aduca o forma de design deja cunoscuta, careia i-a aplicat o serie de upgrade-uri necesare pentru a fi in pas cu cerințele actuale ale pieței . Deși majoritatea au fost dezamagiți de design-ul acestuia, mulți se așteptau ca el sa dispuna de o carcasa metalica, de funcții cu adevarat utile și nu o gramada de senzori și lucruri pe care nu le utilizam oricum zilnic. Cu toate acestea, Samsung Galaxy S4 este in continuare unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piața, acest lucru vazandu-se din vanzarile realizate, astfel aproximativ 40 de milioane de unitați au fost livrate pana in luna octombrie.

4) Samsung Galaxy Note 3 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Samsung Galaxy Note 3

Nu se putea ca Samsung Galaxy Note 3 sa lipseasca din acest top, el fiind phablet-ul momentului, care impreuna cu ceasul inteligent Galaxy Gear fac o echipa de minune. Avem la dispoziție unul dintre cele mai performante telefoane ale momentului. Printre principalele specificații ale acestuia regasim display-ul Full HD de 5.7 inch, procesorul quad-core de 2.3 GHz, 3 GB RAM și camera foto de 13 megapixeli. Un punct forte il reprezinta design-ul, care este schimbat fața de generația a 2-a, panoul spate avand o textura ce imita pielea. De asemenea, telefonul este capabil sa inregistreze video la rezoluție 4K - 2160p. Motivul pentru care Galaxy Note 3 se afla pe locul 4, se datoreaza in mare parte datorita dimensiunilor acestuia, pentru mine personal fiind un telefon prea mare, limita situandu-se in intervalul 5-5.2 inch. In cazul in care aș avea nevoie de o dimensiune mai mare a display-ului aș apela la o tableta. Per total, Samsung Galaxy Note 3 este smartphone-ul perfect pentru cei ce iși doresc un display mare și un hardware pe masura.

3) LG Nexus 5 - [Review] [Forum] [Preț]
 
Google LG Nexus 5

Proaspat lansat, Nexus 5 este succesorul modelului Nexus 4, și se pare ca de aceasta data cei de la Google in parteneriat cu LG au reușit sa scoata un model foarte atractiv. Nexus 5 dispune de un display Full HD de 4.95 inch, o camera foto de 8 megapixeli cu stabilizare optica, și un procesor quad-core de 2.3 GHz. Telefonul arata intr-un mare fel, iar prețul acestuia este unul destul de bun, in acest moment il putem achiziționa cu 1.999 lei. Chiar zilele trecute aflam ca acel inel uriaș din jurul camerei foto este de fapt un magnet, cu ajutorul caruia putem atașa lentile foto externe pentru a avea diferite efecte in fotografii. De asemenea, recent, noul update Android 4.4.1 KitKat pentru Nexus 5 rezolva unele dintre problemele camerei foto, fiind o actualizare mai mult decat binevenita. In concluzie, Nexus 5 este o alegere foarte buna și nu veți fi dezamagiți de acesta, in plus veți fi la curent cu cele mai noi actualizari Android.

2) HTC One - [Review] [Forum] [Preț]
 
HTC One

HTC One nu mai are nevoie de nici o prezentare, acest smartphone este cel care a dat o noua tendința in materie de design, dovedindu-se a fi formula caștigatoare cu ajutorul careia HTC și-a recapatat numele pe piața de smartphone-uri. Carcasa fabricata din aluminiu ce integreaza un display de 4.7 inch, difuzoare stereo Boom Sound și o camera foto ultrapixeli iși merita toții banii. Succesul acestui telefon s-a vazut prin numarul de vanzari și prin terminalele care au urmat, ce au decis sa pastreze aceeasi rețeta a succesului, ne referim desigur la design, ce a fost utilizat și pe noile smartphone-uri din gama HTC, One Mini și HTC One Max. 

1) LG G2 - [Review] [Forum] [Preț]
 
LG G2

LG G2 este in acest moment singurul device pe care l-aș achiziționa fara sa ezit, motiv pentru care l-am ales ca fiind telefonul anului din punctul meu de vedere. Design-ul acestuia și butoanele amplasate pe partea din spate il fac cu adevarat unic. Același tip de design a fost adoptat și de LG G Flex, dar care folosește acum o forma curbata. Revenind la LG G2, acesta dispune de un display Full HD de 5.2 inch cu margini foarte subțiri, o camera foto de 13 megapixeli, 2 GB RAM, 16 sau 32 GB de stocare și un procesor quad-core Snapdragon 800 de 2.26 GHz, specificații destul de bune pentru a rula orice joc de ultima generație și pentru a oferi o putere de calcul mai mult decat suficienta. Butoanele de power și de volum pe spate pot parea ciudate la prima vedere, dar dupa un timp te vei obișnui cu ele, motivul pentru care s-a luat decizia de a le plasa pe spate a fost aprobata dupa ce un studiu realizat de cercetatori a declarat ca acolo se afla locul in care degetul nostru aratator iși petrece cel mai mult timp. 

Acesta a fost top-ul meu, puteți fi sau nu de acord cu el, iar daca aveți proprii preferați, va invit insa sa participați la sondajul Mobilissimo.ro de final de an, astfel veți putea influența clasamentul care ne va arata ce telefoane sunt cu adevarat apreciate de cititorii noștri! Puteți vota aici!



Ceilalti au citit si: