Publicat: Sâmbata 08-Dec-2012 23:17:28 - Autor: Mircea Vasile - Afisat de: 1581 ori
Doar acum cateva zile v-ati putut delecta citind materialele propuse de Radu Iorga, referitor la cele mai bune telefoane si tablete ale anului 2012, in viziunea sa. Anul acesta am avut parte de lansari spectaculoase, noi versiuni ale principalelor OS-uri pentru platforma mobila si chiar anuntul facut de Vodafone, cu privire la lansarea primei retele 4G in Romania. Acum haideti sa aruncam o privire la viziunea mea referitor la cele mai bune terminale smartphone ale anului ce este pe cale sa se sfarseasca. Este vorba de telefoane lansate anul acesta, indiferent de platforma pe care ruleaza.

10) LG Optimus 4X HD P880
 
LG Optimus 4X HD

Cei de la LG s-au bazat pe doua terminale puternice, in oferta lor pe anul acesta iar Optimus 4X merita sa fie inclus in topul acesta, insa numai pe ultimul loc din cauza lipsei de inovatie. Terminalul concureaza direct cu HTC, oferind o configuratie quad-core Tegra 3 si GPU GeForce ULP. Design-ul este placut si ofera un aspect premium terminalului, cu un ecran mare, de 4.7- inch pe partea frontala, tehnologie IPS True HD, rezolutie 1280x720. Caracteristici ale configuratiei de mentionat: 16 GB memorie interna, 1 GB RAM, slot microSD si conectivitate HSDPA cu viteza de 21 Mbps. Terminalul ruleaza Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich cu interfata proprietara LG ce ofera putine caracteristici pe care nu le-am vazut deja intr-o forma similara la terminalul de varf al celor de la Samsung. Pretul este unul potrivit pentru acest dispozitiv - 1.799 la Quickmobile.ro.

9) Motorola Droid RAZR i
 
Motorola Droid RAZR i

Terminalul lansat de Motorola abia de curand este printre primele propulsate de un procesor Intel Atom, ce ruleaza la viteza de 2 Ghz. Desi configuratia este single-core, cei de la Intel au reusit sa demonstreze ca viteza nu este asigurata doar de numarul de nuclee, ci si de optimizari ale arhitecturii. Terminalul este relativ eficient in ceea ce priveste consumul de energie si ocupa locuri fruntase in benchmark-urile sintetice. Alte aspecte ale configuratiei includ: ecran Super AMOLED de 4.3-inch, 1 GB memorie RAM, camera de 8 MP si Android Jelly Bean. In ce priveste conectivitatea, avem DLNA, WiFi, Bluetooth 4.0, AGPS si un port HDMI. Pretul este unul destul de piperat - aproximativ 2700 de lei.


8) Sony Xperia T
 
Sony Xperia T

Noul terminal de varf al celor de la Sony vine sa ajute producatorul sa-si echilibreze eco-sistemul si pentru cea mai mare parte reuseste sa o faca. Cu acest terminal cei de la Sony au reusit (in sfarsit) sa “scape” de platforma Snapdragon S3, in favoarea noii configuratii Snapdragon S4 - dual core la 1.5 Ghz ce ocupa locuri fruntase in benchmark-uri, uneori chiar in fata unor configuratii quad-core, cum ar fi Tegra 3 sau Exynos al celor de la Samsung. Design-ul terminalului este foarte atractiv, ceva cu care cei de la Sony ne-au obisnuit si ecranul de 4.55 inch, 720 x 1280 pixels arata foarte bine. Camera de 13 MP cu senzor Sony ExmorR este unul din punctele forte ale terminalului ce ruleaza Android ICS. Mai avem 1 GB memorie RAM, carcasa rezistenta la zgarieturi si socuri, 16 GB memorie interna si slot Micro SD, Wi-Fi, Bluetooth 3.1 si GPS.

7) HTC 8X
 
HTC Windows Phone 8X

Inovatia este principala caracteristica, in opinia mea, pentru care un terminal merita sa ocupe un loc intr-un top ca acesta, iar HTC 8X are multe de oferit la acest capitol. Este vorba de unul dintre cele mai bune smartphone-uri cu Windows Phone 8 si varful de gama al producatorului pe aceasta platforma. Design-ul este stralucit realizat iar componentele sunt asezate in interior in configuratie stil piramida. Avem parte de o configuratie dual-core la 1.5 Ghz Snapdragon S4, 1 GB memorie RAM si 16 GB memorie interna, fara posibilitatea extinderii. Ecranul S-LCD 2 de 4.3-inch, rezolutie HD este printre cele mai bune de pe piata iar camera de 8 MP cu tehnologie proprietara si senzor BSI realizeaza capturi splendide si video 1080p la 30 de cadre pe secunda. Beats Audio si amplificare inclusa pentru casti si difuzor sunt aspecte demne de lauda, incluse de cei de la HTC.

6) Nokia 808 PureView
 
Nokia 808 PureView

Terminalul oferit de Nokia este caracterizat de cel mai bun si mai puternic senzor de camera foto/video, inclus vreodata pe un terminal mobil cu lentile Carl Zeiss. Design-ul robust, foarte bine realizat este alt aspect demn de lauda iar procesorul separat pentru procesare multimedia este necesar pentru a lucra cu imagini de rezolutie pana la 41 MP (38 MP efectivi, 7152 x 5368 pixeli). Nokia Belle FP2 s-a maturizat foarte mult si arata superb, incepand de la widget-uri si pana la aspectul aplicatiilor. Avem Nokia Maps pentru navigare GPS si port HDMI pe partea de conectivitate. Rezolutia ecranului de 4-inch (360x640 pixeli) este dezamagitoare insa culorile sunt reproduse frumos si este inclusa tehnologia Clear Black a producatorului finlandez. Pretul prohibitiv al terminalului, in jurul a 3000 Ron, este alt aspect negativ.

5) HTC One S
 
HTC One S

Un terminal aproape de perfectiune si care se potriveste oricui. Este propulsat de o configuratie dual-core Snapdragon S4 la 1.5 Ghz (Z520) sau dual-core Snapdragon S3 la 1.7 Ghz (Z560). Pe ultima va recomand sa o evitati desi este greu de realizat pe piata noastra. Design-ul este stralucit realizat, in mare parte metal si ecranul Super AMOLED de 4.3-inch la rezolutie 540 x 960 pixeli arata foarte bine. Terminalul este foarte usor si doar 7.8 mm in grosime, este in curs de actualizare la Android 4.1 Jelly Bean si include 1 GB RAM si 16 GB memorie interna. Este oferit la un pret foarte bun si mai ofera o camera de 8 MP cu senzor BSI, WiFi, Bluetooth 4.0 si GPS.

4) Samsung Galaxy Note II
 
Samsung Galaxy Note II

Foarte multa inovatie din partea celor de la Samsung cu cel mai nou terminal al lor din seria Note. Chipset-ul Exynos 4412 Quad tactat la 1.6 Ghz este foarte rapid si ecranul de 5.5-inch Super AMOLED HD arata pur si simplu superb fara matrice Pentile. Avem o cantitate uriasa de memorie RAM (2 GB) si 16/32/64 GB capacitati memorie interna plus slot Micro SD pana la 64 GB. Camera de 8 MP cu senzor BSI realizeaza imagini foarte bune si avem 1.9 MP asigurati de senzorul din partea frontala. Terminalul este livrat cu Android 4.1 Jelly Bean, include WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, MHL si cea mai recenta versiune a interfetei proprietare TouchWiz. S-Pen-ul este mult imbunatatit fata de generatia anterioara, pentru acuratete superioara si sunt incluse noi versiuni ale aplicatiilor optimizate pentru stylus.

3) Apple iPhone 5
 
iPhone 5

Lipsa de inovatie pe partea software este aspectul care a contribuit la faptul ca cel mai recent terminal al Apple nu se mai afla pe primul loc in majoritatea topurilor. Avem un design mult imbunatatit fata de modelul anterior, cu aluminiu ca material predominant, inclusiv pe spate. Ecranul de 4-inch a ajuns la rezolutia 640 x 1136 pixeli si include protectie Gorilla Glass. Design-ul este superb iar terminalul foarte usor la numai 112g si 7.6 mm grosime. Avem noul port Lightning in partea inferioara iar pe spate este pozitionat modului de camera BSI de 8 MP cu imbunatatiri software majore, inclusiv Panorama, HDR si mod fotografiere-inregistrare video simultana. Configuratia este dual-core la 1.2 Ghz cu chipset-ul Apple A6 iar software-ul este asigurat de iOS 6. Mai avem 1 GB memorie RAM, capacitati memorie interna de pana la 64 GB, WiFi cu receptie imbunatatita si Bluetooth 4.0.

2) Samsung Galaxy S III
 
Samsung Galaxy S III

Cel mai vandut si cunoscut model al coreenilor de la Samsung, Galaxy S III este ravnit de majoritatea celor care detin sau intentioneaza sa detina un smartphone. Chipset-ul Exynos 4412 Quad la 1.4 Ghz este printre cele mai rapide la momentul de fata si GPU-ul Mali 400 MP ofera performante excelente. Avem 1 GB memorie RAM, capacitati de stocare interna pana la 64 GB si extindere prin slot Micro SD. Senzorul de 8 MP BSI asigura fotografii foarte bune, ce arata excelent pe ecranul de 4.8-inch HD Super AMOLED cu protectie Gorilla Glass 2. Livrat cu Android ICS, actualizarile la Jelly Bean sunt furnizate de cateva saptamani si se lucreaza pentru a sosi si versiunea Android 4.1.2 care, chiar daca nu cea mai recenta, include multe aspecte demne de a fi luate in considerare. Partea de conectivitate include WiFi, Bluetooth 4.0, GPS cu GLONASS si port MHL. Interfata TouchWiz include tematica NatureUX si arata foarte bine, comparativ cu versiunile anterioare.

1) LG Nexus 4
 
LG Nexus 4

La inceputul lunii Noiembrie Google a anuntat noile dispozitive Nexus, printre care si smartphone-ul Nexus 4. De la hardware, design si pana la software, terminalul Andoid pare cel mai apropiat de perfectiune. Propulsat de chipset-ul Snapdragon S 4 Pro in configuratie quad-core si 2 GB memorie RAM, acest terminal va satisface necesitatile in ce priveste viteza, acum si chiar peste un an. Design-ul include Gorilla Glass 2 pe partea frontala si cea din spate si este similar cu modelul anterior fabricat de Samsung, inclusiv lumina de notificare in partea inferioara. Camera de 8 MP include un senzor BSI pentru performante imbunatatite in conditii dificile, inclusiv software optmizat si un mod Panorama - Photo Sphere - ce permite capturi in toate directiile la rezolutie mare. Nexus 4 ruleaza si o va face mereu, cel putin 2 ani de acum incolo, cea mai recenta versiune a sistemului de operare, in acest caz Android 4.2. Capacitatile de stocare interna sunt limitate la un maxim de 16 GB, ce reprezinta un inconvenient pentru unii. Conectivitatea este asigurata de DC-HSDPA la 42 Mbps si HSDPA la 21 Mbps, WiFi, Bluetooth 4, wireless charging si port MHL. Ecranul de 4.7-inch True HD IPS Plus este printre cele mai bune si ofera rezolutia de 1280x768 pixeli. Nexus 4 este un terminal ce se potriveste oricui si satisface cu brio chiar si cele mai exigente cerinte. Este demn de locul 1, in opinia mea, un terminal al prezentului si viitorului. Sa nu uitam pretul, extrem de atractiv pe pietele unde poate fi achizitionat prin Google Play. Nu este de mirare ca stocurile stau epuizate de mult timp.




Ceilalti au citit si: