Tim Cook acorda un interviu celor de la ABC News, in care discuta despre scandalul Apple - FBI legat de deblocarea iPhone-ului teroristilor (Video)

Stiri Telefoane Apple

Publicat: Joi 25-Feb-2016 15:58:42 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 864 ori
Tim Cook acorda un interviu celor de la ABC News, în care discuta despre scandalul Apple - FBI legat de deblocarea iPhone-ului teroristilor (Video)
CEO-ul Apple, Tim Cook s-a remarcat in aceasta luna printr-o scrisoare deschisa in care a explicat de ce nu poate colabora cu FBI, prin realizarea unui tool care sa sparga protectia unui iPhone. E vorba despre un model iPhone 5c al teroristilor care au ucis 14 oameni anul trecut. Acelasi Cook a acordat recent un interviu celor de la ABC News in care a explicat situatia.
 

Apple afirma ca singura modalitate de a debloca telefonul e sa creeze o versiune noua de iOS, ceea ce nu e o solutie viabila. Ar fi stabilit si un precedent periculos daca Apple cedeaza pana la urma la cererile autoritatilor. Cook considera si ca era bine sa existe mai mult dialog intre autoritati si firma din Cupertino, inainte ca problema sa devina publica.

Parca in ciuda situatiei, New York Times a aflat ca Apple lucreaza la o versiune de iPhone care nu poate fi deblocata nici macar cu un nou iOS. In interviul cu ABC Tim Cook se axeaza pe conceptul de securitate, atat pentru telefoanele noastre, cat si pentru cele ale copiilor si oamenilor vulnerabili. Raul facut Statelor Unite ar fi mai mare daca Apple realizeaza toolul de decriptare, decat cel realizat de teroristii asociati cu cei in cauza aici.

De remarcat si ca autoritatile puteau sa nu introduca parola gresit de atat de multe ori pentru a bloca telefonul, ci pur si simplu sa solicite ca Apple sa faca un backup al handsetului in Cloud si apoi sa predea informatiile FBI-ului.




Ceilalti au citit si: