Publicat: Sâmbata 19-Ian-2013 21:07:53 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 875 ori
Prin intermediul Orange Romania am avut ocazia sa vad cum funcționeaza tehnologia 4G, la momentul actual. Vitezele de transfer ajung la 75 Mbps și din aprilie 2014 cand spectrul se va elibera se va ajunge la 100 Mbps, LTE va permite in viitor sa fie intrecut acest prag de viteza. Va dați seama cat de utila va fi aceasta viteza pe telefoanele și tabletele cu 4G, modemurile pot fi utilizate și pe portabile.
 
Test cu tehnologia 4G de la Predeal (video)

Am facut un mic test pe un ASUS U36 cu un modem Huawei, de la Orange. Apropo, compania chineza este cea cu care ei lucreaza in acest moment la extinderea rețelei locale. Madalina Suceveanu ce ocupa funcția de CTO al Orange (CTO este acronimul de la Chief Technology Officer) ne-a spus ca iși doresc mult nu doar sa depașeasca testele de viteza și sa ofere recorduri ci sa aiba o latența cat mai buna, o funcționare ireproșabila a rețelei, semnal cat mai bun, incarcarea clipurilor la download și upload sa fie facuta rapid.
 
Test cu tehnologia 4G de la Predeal (video)

Vitezele din clip ajung la 23 Mbps in download, va spun ca au fost colegi ce au obținut și 67 Mbps. Personal, cand eram la primul nivel al hotelului am urcat pana la 43 Mbps. M-a impresionat viteza cu care se incarca clipurile la 1080p pe YouTube. Am acasa un abonament de internet de 100 Mbps și sunt momente in care YouTube funcționeaza deplorabil, sacadeaza. Bine ca pe internetul 4G de la Orange nu l-am utilizat exhaustiv, pe parcursul a multe zile, dar auspiciile sunt pozitive.
 
Test cu tehnologia 4G de la Predeal (video)

Revin cu mai multe impresii. Am uitat sa spun cat de ușor se instaleaza un modem 4G, fiind de tip plug and play. In doar cateva secunde pornești la utilizarea rețelei, vreo trei clickuri sunt suficiente. Trebuie sa-mi cer scuze pentru calitatea video, Mobilissimo.ro ofera un standard ridicat. La momentul respectiv nu am avut un trepied sau o lumina foarte buna și m-am gandit ca nu ar strica sa vedeți cum funcționeaza 4G-ul in timp real.
 




Ceilalti au citit si: