Terminalele mobile cu ecrane 4K vor ajunge mainstream pana in 2019, depasind 470 de milioane de unitati

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Luni 18-Aug-2014 21:57:01 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 537 ori
Daca ecranele Quad HD pe telefoanele mobile nu mai surprind pe nimeni in ziua de azi si avem deja si 2-3 tablete 4K in existenta, urmatorul pas e trecerea generalizata la 4K. Se pare ca in 2015 vom face deja aceasta trecere, conform celor de la ABI Research, care au si cateva predictii pentru urmatorii ani.
 
Telefon Ecran 4K LG Display

Ei afirma ca pana in 2019 terminalele mobile cu ecrane 4K vor ajunge la 478 de milioane de unitati. In ultimii ani producatorii de continuturi si marile companiii TV au implementat tehnologia 4K pe cat mai mult posibil, ea fiind disponibila la nivel de masa deja pe piata din Coreea de Sud. Componentele terminalelor mobile, precum procesoare, memorie si chiar baterii se pregatesc pentru aceasta trecere la nivelul urmator, in vreme ce adevarata provocare e evolutia retelelor care vor transmite continuturi 4K.

De vreme ce putem deja genera continuturi 4K chiar noi, existand cel putin o jumatate de duzina de telefoane cu captura video UHD si pe piata din Romania, nu vad de ce nu am putea consuma astfel de continuturi pe mobil. Va fi nevoie totusi de mai multa memorie interna pentru acest scop, de LTE Cat 6 suportat si de o baterie foarte solida. Marii operatorii de cablu si telefonie vor trebui sa analizeze cu atentie perspectivele pietei 4K si modul in care vor livra servicii de acest gen, ele necesitand o latime de banda ridicata.

Noi conexiuni precum MHL 3.0 sau wireless 802.11ad vor ajuta la evolutie si acesta e doar inceputul! Daca pana acum Quad HD nu ne-a impresionat pe mobil, o va face oare 4K?




Ceilalti au citit si: