Publicat: Marti 19-Aug-2014 15:05:10 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 546 ori
Telefonul Android poate fi transformat in microfon si fara permisiunea utilizatorului, iar asta stiam de ceva vreme. Azi putem vedea modul in care aflam daca handsetul pe care il folosim are aceasta functie, care incalca intimitatea.
 
Telefonul tau te poate înregistra audio, utilizând exclusiv giroscopul (Video)

Pentru ca telefonul sa devina un microfon e nevoie ca mecanismul giroscop al handsetului sa fie utilizat pentru acest scop, iar cercetatorii de Stanford au demonstrat modul in care componentele unui smartphone ii permit sa devina microfon pe loc. Impreuna cu firma Rafael, care se ocupa cu securitate ei au creat o aplicatie Android numita Gyrophone, care arata cat de usor este ca placile vibratoare ale giroscopului sa detecteze vibratiile sunetului in frecvente din gama de 80 - 250 Hz. Astfel se poate inregistra o convorbire intr-o camera, cu un smartphone inocent pus pe masa.

Acea gama este cea care acopera frecventele vocii umane si de aici puteti descarca aplicatia Android asociata (gratuit). Aceiasi oameni de stiinta de la Stanford au demonstrat si modul in care multimea de senzori de pe un smartphone poate fi folosita pentru a crea o "amprenta" a telefonului. Astfel, un device nu va mai fi anonim atunci cand se conecteaza la un site sau server.

Se pare ca anonimitatea in ziua de azi e mai greu de obtinut decat celebritatea...
 




Ceilalti au citit si: