Publicat: Joi 19-Iun-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 178 ori
Sony Ericsson a prezentat cu 2 zile in urma primul telefon cu camera cu rezolutie de 8 megapixeli disponibil la nivel global, Cyber-shot C905. Asta in vreme ce in ultimul an, cele mai bune telefoane cu camera ofereau o rezolutie maxima de 5 megapixeli, cu cateva exceptii provenite din Coreea de Sud.

Sony Ericsson C905, primul la 8 megapixeli

Acum, alte companii vor urma exemplul celor de la Sony Ericsson amenintand piata camerelor foto, aparate care deocamdata au rezolutii mai bune si o calitate mai mare a pozelor. Sony Ericsson C905 Cyber-shot va fi pus in vanzare in ultimul trimestru al lui 2008, la timp pentru perioada prolifica a Craciunului. Analistii afirma ca Samsung si LG vor prezenta in curand telefoane cu camere similare. Intre timp Nokia va lansa modelul N96, dotat doar cu o camera de 5 megapixeli, dar producatorul finlandez pregateste un terminal cu o camera performanta ca si rivalii sai.

Vanzarile telefoanelor cu camera le-au depasit pe cele ale camerelor traditionale, permitand celor de la Nokia sa dobandeasca si titlul de "cel mai mare producator de camere", pe langa cel de lider pe piata telefoanelor. La varful ierarhiei producatorilor de aparate foto digitale se afla Canon si Sony Eastman Kodak, cu o crestere de 24% a pietei in ultimul an. Nokia a detinut o cota de piata de 34% in segmentul de telefoane cu camera, cel putin in perioada ianuarie-martie a acestui an, in vreme ce Samsung a avut 20% din piata si Sony Ericsson 11%.

Desi seria Cyber-shot este cea mai celebra pe piata telefoanelor cu camera, avantajul celor de la Nokia si Samsung este faptul ca au oferit terminale mobile cu camere de 5 megapixeli la preturi rezonabile.

[


Ceilalti au citit si: