Telefoanele cu clapeta raman populare In Japonia, smartphone-urile sunt In scadere de cota

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Luni 16-Feb-2015 20:38:09 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 461 ori
intotdeauna cand vedem un telefon nou cu clapeta, acesta e destinat fie pieței din Statele Unite, fie celei din Japonia, doua țari mari consumatoare de handseturi cu acest format. Ei bine, Japonia duce pasiunea pentru "flip phones" la un nou nivel, daca ne luam dupa cele mai noi statistici.
 

E drept ca in ultima vreme vedem telefoane cu clapeta și cu camera de 13 megapixeli, procesoare Snapdragon de ultimul tip, 2 GB RAM și ecrane HD sau chiar Full HD. Ei bine, aflați ca in Japonia livrarile de telefoane cu clapeta au crescut cu 5.7%, ajungand la 10.6 milioane de unitați in 2014, in vreme ce livrarile de smartphone-uri au scazut cu 5.3% și nu e prima oara cand se intampla acest lucru.

O problema cu telefoanele high end o poate reprezenta prețul foarte ridicat al serviciilor de date din aceasta țara. Evident exista și acel aspect al personalizarii cu tot felul de mici lanyard-uri, brelocuri și tot felul de podoabe și cristale, la mare moda in Japonia, iar acestea sunt mai ușor de aplicat pe telefoane cu clapeta. Mai remarcam și ca populația nipona e in proces de imbatranire și e tradiționalista cu privire la telefoanele mobile.




Ceilalti au citit si: