Publicat: Luni 14-Mai-2012 14:56:39 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 289 ori
Cercetatorii francezi au creat un nou tip de tapet, care are darul de a retine semnalul WiFi si de a nu-l lasa sa treaca de zid. Şi asta fara a cauza scaderi de semnal de telefonie sau radio. Prin aceasta metoda ar creste siguranta retelelor WiFi, care pot fi hackuite de catre rauvoitori, sau de catre celebri hoti de WiFi.
 
Tapetul anti-WiFi, o metoda pentru a creste siguranta retelelor fara fir!

Noul tip de tapet foloseste o cerneala conductoare care contine cristale de argint, ce vor bloca frecventele de operare ale unui router WiFi. Routerul va functiona normal, dar semnalul nu va trece de peretii tapetati. Deocamdata totul e in faza de prototip, iar cercetatorii de la Grenoble spera sa aduca in faza comerciala tapetul la inceputul anului viitor. O companie britanica din domeniul apararii a dezvoltat un tapet similar in 2004, dar acela costa peste 500 de lire sterline pe metru patrat, deci nu era un produs viabil.

Cercetatorii de la Institutul Grenoble afirma ca solutia lor va costa la fel de mult ca si un tapet conventional, desi nu au mentionat vreun pret. E drept ca exista si hibe in aceasta tehnologie, cum ar fi prezenta unui tavan, a podelei, usilor si ferestrelor. Cercetatorii au afirmat ca intentioneaza sa creeze si variante transparente de tapet pentru acestea.




Ceilalti au citit si: