Tactus, o tehnologie touchscreen care transforma experienta touch in experienta feel (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 09-Iun-2012 11:47:54 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 380 ori
Unul dintre regretele cele mai mari ale persoanelor care inca se adapteaza greu la inputul touch este lipsa de feedback fizic primit de la display-urile touch. E drept ca avem vibratii si sunete care sa tina loc de feedback-ul real al butoanelor, dar exista acum o noua alternativa: tehnologia Tactus.
 
Tactus, o tehnologie touchscreen care transforma experienta touch în experienta "feel" (Video)

Tactus Technology, o companie din California este in spatele acestui concept, care creeaza in mod dinamic butoane reale pe suprafata ecranului touch. Fascinant e faptul ca display-ul nu devine mai gros in mod permanent, iar butoanele dispar cand nu mai este nevoie de ele. Secretul aici este un strat de microfluide, care implica o substanta unica distribuita pe stratul touch pentru a crea acele mici protuberante. Stratul il inlocuieste pe cel de sticla specific touchscreen-urilor, plasat deasupra senzorului touch.

Aceeasi tehnologie poate fi folosita si in mod dinamic pentru controlul jocurilor si interfate mai complexe. Tactus planuieste o lansare comerciala pentru 2013, dar pana atunci va invit sa vedeti clipul de mai jos, care prezinta aceasta idee in actiune si un scurt interviu.
 




Ceilalti au citit si: