Sufletul comertului, vandut webului? Piata de advertising online din SUA o depaseste pe cea din print!

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Vineri 15-Apr-2011 21:39:55 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 271 ori
Confirmand inca o data preferinta publicului pentru publicatii online si mai putin pentru cele din hartie/plastic, studiul IAB Internet Advertising Report pe 2010, arata ca anul trecut piata de advertising online din SUA a depasit valoarea celei de advertising TV. Majoritatea studiilor si analistilor au prezis ca o astfel schimbare se va petrece mai tarziu, dar iat-o petrecuta in 2010.
 
Sufletul comertului, vândut webului? Piata de advertising online din SUA o depaseste pe cea din print!

De mentionat e faptul ca televiziunea si televizoarele sunt mult mai raspandite decat Internetul, chiar si in SUA, deci performanta evidentiata in acest grafic este cu atat mai impresionanta. Vorbim aici despre o piata de 26 de miliarde de dolari, care ar putea fi stirbita de miliarde bune, daca spre exemplu ar avea loc o furtuna foarte puternica. Cum acest lucru nu s-a intamplat inca intr-un mod care sa ne afecteze conexiunile, vorbim despre teorii fataliste aici...

Acelasi studiu mentionat anterior arata ca formatul cel mai popular de reclame online este cel integrat in rezultatele cautarilor, cu o cota de 45%. Pe locul 2, cu 23% se afla bannerele, in vreme ce rich media si digital video au doar 5% fiecare. Reclamele pe email au o cota de piata de doar 1%. Din acest segment urias de advertising online, reclamele pe mobile sunt estimate la o valoare de 550 - 650 de milioane si asta doar in SUA.

In ritmul in care evolueaza Internetul ne asteptam ca pana in 2012, acesta sa depaseasca si mediul TV. Mai multe informatii din acest studiu gasiti aici.




Ceilalti au citit si: