Publicat: Vineri 30-Sep-2011 20:14:17 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 441 ori
Sony Ericsson se alatura companiilor care sustin dezvoltatorii in incercarea lor de a face experiența Android mai buna. Astfel, compania va oferi suportul necesar expertilor care lucreaza la ROM-uri customizate, prin intermediul Sony Ericsson Developer Program.
 
Sony Ericsson va oferi suport dezvoltatorilor de ROM-uri custom pentru Android

Debutul acestui program se realizeaza prin intermediul unui grup de dezvoltatori cunoscut drept "FreeXperia", acestia fiind cei care au creat ROM-uri custom bazate pe faimosul CyanogenMod, dar si pentru portarea sa pe diferite modele Xperia ca Play si Arc. SE a fost alaturi de dezvoltatori cu luni bune in urma, cand a anuntat ca va oferi posibilitatea de deblocare a bootloaderelor pe modelle sale Xperia lansate in 2011.

Cand se vorbeste despre cat de deschis este ecosistemul Android, de fapt se vorbeste despre initiative de acest gen, cum este cea Sony Ericsson. Se pare ca Motorola si LG mai au mult de invatat la acest capitol, deoarece si HTC a avut o atitudine mai deschisa recent fata de ROM-urile custom, asta dupa ce a "vanat" dezvoltatorii si a incercat sa le inchida site-urile cu ceva timp in urma. De ce ezita companiile sa se asocieze cu software third party? Din doua motive: invalidarea garantiei si riscul de atacuri malware...




Ceilalti au citit si: