Publicat: Luni 19-Iul-2010 13:49:54 - Autor: Alexandru Stanescu - AfiÅŸat de: 75 ori
Sony Ericsson este una dintre companiile care au avut de suferit de pe urma crizei economice din ultimii ani. Pentru a contracara efectele crizei, producatorul de terminale Walkman si Cybershot a trebuit sa efectueze restructurari si concedieri.
 
Sony Ericsson se pregateste de crestere economica
 
4000 de angajati au parasit compania in timpul acestei perioade, iar dupa 2 ani primele semne de recuperare ale firmei incep sa apara. Presedintele SE, Bert Nordberg afirma ca producatorul de handseturi este chiar gata de crestere economica. Desi XPERIA X10 si Vivaz sunt telefoane cu potential, ele nu se pot compara cu hituri ca Motorola Droid sau HTC EVO 4G, astfel ca SE trebuie sa lanseze produse revolutionare, cu accentul pe modelele Android.

Deocamdata aruncam o privire asupra rezultatelor financiare ale companiei pentru trimestrul 2 si aflam ca producatorul nu sta chiar atat de rau. Vanzarile in acest trimestru au atins un total de 2.3 miliarde de dolari, cu 25% mai mult decat in trimestrul precedent si cu 4% mai mult decat in 2009. Sony Ericsson a vandut 11 milioane de telefoane in timpul acestei perioade, cu 5% mai mult decat in trimestrul anterior, dar cu 20% mai putin decat in 2009.

Pretul mediu de vanzare a crescut cu 19% in comparatie cu trimestrul anterior si cu 31% fata de anul trecut. Mai este un drum lung de parcurs pana la finalizarea restructurarii si ramane de vazut care dintre modelele XPERIA va readuce SE la masa jucatorilor mari.


Ceilalti au citit si: