Publicat: Sambata 17-Ian-2009 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 184 ori
Sony Ericsson pierde baniVanzarile continua sa scada pe masura ce consumatorii renunta la a-si mai upgrada terminalele, iar Sony Ericsson se asteapta ca 2009 sa fie un an dificil.

Sony Ericsson a inregistrat pierderi de 245 de milioane de dolari in ultimul sfert fiscal al anului 2009, o scadere dramatica de la profitul de 495 de milioane de dolari, inregistrat cu un an inainte. Aceste pierderi contrazic parca succesul lui XPERIA X1 si al celebrului telefon cu camera de 8.1 megapixeli, lansate de SE in 2008.

Producatorul seriilor Walkman si Cyber-shot a vandut 24.2 milioane unitati in ultimul trimestru, o scadere cu 21% in comparatie cu anul precedent. Toate aceste probleme sunt cauzate de criza economica globala si de optiunea publicului de a-si pastra actualele telefoane, amanand upgrade-ul. O problema este si faptul ca, spre deosebire de rivalii Nokia, Samsung sau Motorola, Sony Ericsson nu dispune de multe modele entry level, pe care sa le vanda pe pietele in curs de dezvoltare, gen China.

SE se adapteaza situatiei economiei mondiale si a anuntat deja 2000 de concedieri, numar care va creste pe parcursul lui 2009, compania urmand sa economiseasca astfel 398 milioane de dolari.

Sursa: Informationweek.com

[


Ceilalti au citit si: