Publicat: Joi 01-Dec-2011 14:45:23 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 515 ori
Un exemplu in acest sens ar fi HTC HD2 care inițial a rulat pe Windows Mobile, dar a primit și Android, MeeGo, Linux ș.a.m.d. Hardware-ul este oarecum identic și o mai mare liberalizare la nivel de sistem de operare nu cred ca ar strica.
 
 Smartphone care sa ruleze mai multe sisteme de operare?

Normal ca pentru modelul de business al companiilor ce realizeaza partea software cat mai ales hardware nu ar fi prea ok. Cred ca o nișa de entuziaști și-ar dori un telefon pe care sa poți porta orice sistem de operare mobil dorești, dar in mod oficial și nu doar portari facute cu greu și fara funcții importante sau cu funcționarea defectuoasa a apelurilor, a Wi-Fi, fara bluetooth, etc.

Ideal ar fi ca un smartphone sa fie conceput a rula mai multe sistem de operare și pentru un preț modic, un fel de licența, sa ți se ofere acces. S-ar putea caștiga precum Microsoft cu Windows 7 și din aplicațiile cumparate din magazinele dedicate.

Discuția este ipotetica și oarecum puerila, dar ideea ramane. Banuiesc ca exista un grup larg de persoane care și-ar dori sa vada mai multe sisteme de operare mobile pe telefonul propriu fara sa cumpere 4 - 5 telefoane pentru fiecare in parte.

Credeți ca vom vedea vreodata acest grad de liberalizare a accesului de pe un singur smartphone la mai multe o.s.?




Ceilalti au citit si: