Se intra in linia dreapta pentru tehnologia nano-SIM: Motorola si RIM propun un design!

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 19-Mai-2012 11:07:49 - Autor: M. Zainescu - Afisat de: 318 ori
Se vorbeste cam de un an de tehnologia nano-SIM, ca urmas pentru microSIM si Apple e de obicei cap de afis cand vine vorba de acest subiect. Ei bine, de aceasta data RIM si Motorola sunt in avantgarda, dupa ce a existat o contradictie intre aceste companii si Apple si Nokia cu privire la designul noului slot de cartela SIM.
 
Se intra în linia dreapta pentru tehnologia nano-SIM: Motorola si RIM propun un design!

Motorola si RIM au ajuns la o intelegere si au depus actele pentru un design comun. In imaginea de mai sus puteti vedea cam ce presupune acest nou format. Cu ceva timp in urma Nokia a avut plangeri ca designul Apple ar putea provoca blocaje, deoarece marginile de plastic sunt aproape inexistente. Producatorul de SIM-uri G&D a revizuit designul pentru a adauga mici margini, care vor impiedica blocajele, dar tot nu exista un consens intre marile companii mentionate anterior.

Motorola si RIM au contactat Apple si au promis ca vor incerca sa combine cele doua designuri in unul singur, cu suportul Samsung. Se pare ca gigantul din Cupertino e deschis la aceasta idee, dar nu e chiar convins ca designul este realizabil. Chiar si noul design este majoritar format din ideile Apple, cu 20% fiind contributia RIM, Motorola si Nokia. Va exista in continuare compatibilitatea cu sloturi SIM prin adaptoare evident, iar noul SIM va avea o margine care va permite introducerea si scoatele cartelei cam ca in cazul unui card microSD.




Ceilalti au citit si: