Scandalul interceptarilor ajunge si la Vodafone Romania! Vodafone recunoaste ca a ascultat telefoanele clientilor

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Vineri 06-Iun-2014 19:17:15 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 625 ori
Dupa scandalul cu Facebook, Google si NSA via Proiectul Prism, acum aflam ca si operatorii de telefonie au oferit marilor agentii de spionaj o portita catre vietile noastre. Vodafone a recunoscut astazi ca a ascultat telefoanele clientilor din cateva tari din Africa si Europa, printre care si Romania.
 
Scandalul interceptarilor ajunge si la Vodafone România! Vodafone recunoaste ca a ascultat telefoanele clientilor

Operatorul a recunoscut ca agentii guvernamentale au instalat mecanisme de ascultare in sistemul companiei, ce le-au permis sa "traga cu urechea" la apelurile clientilor. Vodafone opereaza in 29 de tari si a declarat ca dintre acestea cateva "ar fi putut sa aiba sistemul mobil si fix compromis". In cel putin 6 dintre aceste tari asa ceva este ilegal, adica dezvaluirea de informatii private prin intermediul unui operator.

In plus, Vodafone a declarat sus si tare ca si alti operatori practica acest lucru, sub aceeasi jurisdictie. Ţarile vizate de ascultare sunt Albania, Egipt, Ungaria, Malta, India, Qatar, Romania, Africa de Sud si Turcia. In toate aceste tari este ilegal sa dezvalui informatii legate de interceptari sau telefoane ascultate de orice fel. Va simtiti in siguranta acum?




Ceilalti au citit si: