Samsung testeaza o tableta care poate fi controlata cu ajutorul creierului uman (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Sâmbata 20-Apr-2013 15:51:17 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 511 ori
Daca ni se parea atractiva ideea de a controla scrolling-ul unei pagini cu ajutorul privirii, iar acest concept nu s-a mai concretizat la Galaxy S4, ei bine acum Samsung testeaza un sistem si mai interesant. E vorba de o tableta care poate fi controlata cu ajutorul creierului utilizatorului.
 
Samsung testeaza o tableta care poate fi controlata cu ajutorul creierului uman (Video)

Asta se realizeaza printr-o carcasa speciala care trasmite impulsurile creierului catre device, acesta interpretandu-le drept comenzi. Universitatea din Texas e in spatele acestui proiect, care deocamdata implica pornirea unei aplicatii, selectarea unui contact sau a unei melodii din playlist doar gandind acest lucru. Deocamdata a fost testat sistemul pe un Galaxy Note 10.1, cu o interfata creier-computer aplicata.

Interfata monitorizeaza undele cerebrale via EEG si sunt folosite acele unde specifice ale creierului pe care le realizam atunci cand ochiul percepe modele vizuale repetitive. Oamenii de stiinta au descoperit ca utilizatorii pot porni o aplicatii si face chiar selectii in meniul ei, pur si simplu concentrandu-se pe un icon care clipeste la o anumita frecventa.
 





brightcove.createExperiences();


Deocamdata sistemul pare functional, dar nu este estetic, deoarece nimeni nu vrea sa poarte o casca plina de fire zi de zi. Poate pe viitor aceasta tehnologie va primi si un design mai atractiv.




Ceilalti au citit si: