Publicat: Luni 04-Feb-2013 18:49:34 - Autor: Mircea Vasile - Afisat de: 500 ori
Incepand cu anul 2011, Samsung si LG s-au aflat in mijlocul unor dispute ce privesc tehnologia OLED a display-urilor. Se zvoneste ca, in timp ce Samsung lucra sa aduca imbunatatiri ecranelor OLED, cativa angajati ai companiei au “migrat” de partea LG, luand cu ei si tehnologia Samsung. Ulterior, LG a lansat pe piata dispozitive cu ecrane OLED sub diferite denumiri si patente.
 
Samsung si LG decid sa-si încheie disputele asupra tehnologiei OLED pe cale amiabila

Atat Samsung cat si LG au reusit sa se mentina puternic in disputa privind tehnologia OLED si au produs dovezi solide care au fortat instantele sa de afle in imposibilitatea de a lua o decizie in ce-i priveste. Avand in vedere aceste aspecte, precum si faptul ca tehnologia nu sta pe loc si ecranele OLED nu mai sunt de mult de actualitate, Samsung si LG nu mai sunt dispusi sa investeasca in instante de judecata pentru a ajunge la o decizie pe parte legala. Yonhap, o publicatie din Coreea, afirma ca cei doi giganti se arata dispusisa continue tratativele pe alta cale.

Yonhap a obtinut informatii conform carora Samsung si LG sunt dispusi sa continue negocierile in ce priveste tehnologia OLED, insa nu in sala de judecata. Cei doi giganti sunt deschisi la tratative pe cale amiabila si vor renunta la disputele legale ce au starnit atentia presei si au cauzat publicitate negativa. Recent, LG a fost cel care a cautat excluderea de pe piata a unor terminale Samsung din gama high-end, cum ar fi Galaxy S III. Nici Samsung nu s-a lasat mai prejos si a cerut in instanta peste 900.000 de dolari despagbiri pentru fiecare tehnologie “scapata”.




Ceilalti au citit si: