Publicat: Miercuri 06-Apr-2011 16:17:03 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 363 ori
Samsung tocmai a anuntat debutul productiei de panouri LCD transparente, care au o caracteristica foarte interesanta: reduc consumul de energie cu pana la 90%. Deocamdata este vorba despre ecrane de 22 de inchi, cu o rata de transparența de 20% in varianta monocroma si 15% pentru cea color. Şi asta in vreme ce LCD-urile standard au doar 5%...
 
Samsung anunta primele LCD-uri transparente

Nu putem sa nu ne gandim si la variante mai mici ale acestor ecrane care vor ajunge pe telefoane mobile, desi handseturile cu ecran transparent nu ar fi o noutate, dupa ce LG si Sony Ericsson au deja in portofoliu astfel de modele. Samsung afirma ca LCD-urile transparente si-ar putea gasi aplicabilitatea atat in advertising, cat si in educatie.

Spre exemplu, aceste noi display-uri ar putea fi folosite drept panouri publicitare sau vitrine de magazine. Nivelul de contrast al unui astfel de LCD este de 500:1, iar rezolutia de 1680 x 1050, iar panourile vor veni cu interfațe HDMI si USB. Samsung afirma ca noile ecrane folosesc lumina ambientala pentru afisaj, astfel consumand cu 90% mai putina energie electrica.




Ceilalti au citit si: