Samsung, Intel si Dell colaboreaza in cadrul unui proiect de interconectare a gadgeturilor

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Marti 08-Iul-2014 16:15:28 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 196 ori
Samsung a intrat intr-un parteneriat cu Dell, Intel, Broadcom si Wind River pentru a lansa Open Interconnect Consortium, organizatie creata cu scopul de a imbunatati interconectarea terminalelor. Scopul sau este de a crea standarde tehnologice ce ajuta device-urile sa comunice intre ele.
 
Samsung, Intel si Dell colaboreaza în cadrul unui proiect de interconectare a gadgeturilor

Un exemplu este de a permite unui frigider Samsung sa fie controlat de un smartphone cu procesor Intel. Consumatorii pot deja controla termostatul Nest de pe telefon sau sa trimita mesaje catre masina de spalat LG, eventual sa controleze iluminatul din locuinta cu ajutorul becurilor inteligente LG. O aparenta problema e faptul ca avem deja un consortiu Industrial Internet, care are cam acelasi scop, el fiind fondat de Intel .

Qualcomm are initiativa AllJoyn, iar Allseen Alliance se ocupa cu Linux. Diferenta e ca noul proiect va crea un cod open source care va unifica toate platformele de pe electrocasnice si electronice. Fiecare membru al consortiului va contribui prin dezvoltare de software si un prim produs viabil va aparea in trimestrul 3 al acestui an. Conceptul de "smart home" si "smart office" se afla in centrul acestei initiative.

Cum va suna acest viitor interconectat?




Ceilalti au citit si: