Publicat: Luni 08-Aug-2011 15:17:07 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 723 ori
Am participat in aceasta dimineața de la 10.30 la prezentarea oficiala a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 facuta la Orange Concept Store. Se cunoșteau de ieri prețurile dupa cum ați putit citi - aici. Ma așteptam sa fie mai multa lume, dar m-am bucurat de cadrul restrans avand tableta la dispoziție pentru un hands-on extins și am socializat intensiv cu Radu (nwradu.ro, mobbi.ro).
 
Samsung Galaxy Tab 10.1 - prezentarea facuta la Orange Concept Store

Primele impresii au fost pozitive. Galaxy Tab 10.1 este mai ușoara și subțire decat iPad 2, dar nu veți sesiza diferența. Marginile tabletei sunt ușor rotunjite, este ușor de manevrat și aș spune ca la acest capitol este tableta no. 1 la ora actuala. Ca și hardware nu este mare diferența fața de Motorola Xoom sau Eee Pad Transformer.

1. Design și ecran
Au folosit materiale de calitate și Samsung a reușit sa produca cea mai ușoara și subțire tableta de 10.1 inch cu rezoluție 1280x800 pixeli. Mi-au placut materialele ce par a nu se zgaria ușor. In partea superioara sunt dispuse slotul pentru cartela SIM, tastele pentru volum, butonul pentru pornire și oprire cat și jackul de 3.5 mm. Da impresia de soliditate, dar in același timp este ușor de manevrat, o adevarata tableta slim. Display-ul se vede ok avand la baza tehnologia PLS LCD cu o luminozitate destul de buna și unghi larg de vizualizare.

2. Hardware
Avem o rețeta clasica pentru tabletele cu HoneyComb și anume Tegra 2, 1 GB RAM, ULP GeForce GPU. Nu are slot pentru microSD, dar aduce spațiu de stocare de 16/ 32/ 64 GB. Am incarcat pagina mobilissimo.ro și s-a descurcat bine. Mai multe detalii dupa ce primim tableta pentru o recenzie.

4. Sistem de operare și interfața
Ruleaza HoneyComb 3.1, deși in reclama oficiala gasita pe YouTube este trecut la loc de cinste 3.2 HoneyComb. Banuiesc ca in viitorul apropiat se va face update-ul care deja ruleaza pe Motorola Xoom și Eee Pad Transformer.
 
Samsung Galaxy Tab 10.1

5. Conectivitate
Are cel mai bun modul 3G ce permite viteze de download de pana la 21 Mbps, Orange ofera maxim 14.4 Mbps. Bineințeles ca aduce Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth, jack de 3.5 mm, GPS.

6. Camera foto
Au scos senzorul foto de 8 Megapixeli pus pe Galaxy Tab 10.1v cu unul de 3 Megapixeli ce filmeaza HD. Aduce și o camera frontala de 2 Megapixeli pentru apeluri video. Nu am sample-urile foto și video ca sa confirm calitatea sau sa o infirm. Un lag care se va rezolva in curand dupa review.
 
Samsung Galaxy Tab 10.1 - camera foto

7. Autonomie
Nici aici nu pot sa spun nimic. Are o baterie de 7.000 mAh și sunt chiar curios ce management al bateriei a implemetat Samsung spre a ieși in fața rivalului iPad 2.
 
Pret Samsung Galaxy Tab 10.1

Preț
Vorbim de oferta Orange unde o gasiți la 349 euro cu un abonament facut special de 20 euro cu 4 GB trafic de date inclus și ulterior dupa consumarea sa se ajunge la 128 kbps. Astazi o primiți la 249 euro daca o achiziționați din magazinul online sau treceți pe la Orange Concept Store. Detalii gasiți pe orange.ro.

Concluzii - Tableta Samsung arata bine și este o oferta de luat in seama. Detalii vor sosi dupa recenzie sau review, cum vreți voi sa-i spuneți. Eu zic ca gigantul sud-coreean a facut o treaba buna. Mai trebuiesc sa vina aplicațiile pe Tegra 2 și asta depinde mult de volumul de vanzari. Ei au abordat direct iPad 2 și nu au mizat pe versatilitate cum a facut Asus cu Transformer care la nevoie poate fi tableta sau netbook. S-au uitat și preț fața de Xoom care a venit cu un cost de achiziție ușor piperat. Ramane de vazut daca vor genera și vanzari precum au reușit cu hitul Android - Samsung Galaxy S II.

O mica galerie foto este in curs de upload și un video in procesare pe YouTube.




Ceilalti au citit si: